Hesteeieren fra Melhus er egentlig mest kjent for sin suksess med de varmblodige. Men i disse dager er det utvilsomt kaldblodet som er i fokus. Trønderbladet skrev nylig om Tangen Piril som tok hjem et storløp under Leangens midtsommertrav. Nå er de travfrelstes blikk vendt mot Jarlsberg og sommertravet der. Moe Odin-sønnen Tangen Loke debuterte i totoen – og det med brask og bram.

I likhet med Tangen Piril står også Tangen Loke hos suksesstrener Øystein Tjomsland, som trolig er mest kjent som mannen bak stjernen Tekno Odin. Han er utrolig dyktig med de yngste kaldblodstalentene også. Vi begynner å bli litt vant til å se Tjomsland kjøre i mål 50-60 meter foran neste hest, og da er det gjerne en travel tilhørende Nils Munkhaugen han sitter bak.

– Vi kom greit til fra start og det gikk bra da han satte fart, kommenterte Tjomsland, som tilføyde at etter en periode med tung trening etterfulgt av to hurtigarbeider, var hesten klar til dyst.

Til høsten er det noe som heter Norsk Travkriterium, og det er målet for travtreneren på Sørlandet med både Loke og Piril. Holder disse to seg fit for fight, kan det fort bli mye Munkhaugen når klasseløpshelga kommer.

Eieren selv hadde dette å si: – Dette er helt fantastisk. Jeg hadde god tru på at den skulle vinne, men hadde ikke trodd at den var SÅ god.