Med solid skyting under Norgescupen for stang- og felthurtigskytings første runde i Singsås, Soknedal og Budal i slutten av mai, la Løkkesmo et godt grunnlag for sammenlagtseieren i felthurtig.

– Over forventing

Forhåndsfavoritten fra Budal skytterlag innfridde også da det hele skulle avgjøres på Sørlandet i helga, og seiersmarginen ble til slutt stor. Løkkesmo toppet det hele med seier også i den intense superfinalen søndag i Kristiansand.

– Det føles veldig greit å vinne, sier budalingen forsiktig og ler.

– Vi er litt nøkterne når det kommer til sjølskryt oppe i Budalen, men dette gikk i alle fall veldig bra – over all forventing, egentlig.

Røff i stilen

Mest overrasket er han over at han også tok en solid fjerdeplass i stang-cupen sammenlagt.

– Det er tøff konkurranse, og mange av Norges fremste utøvere har vært med, så det er jeg veldig fornøyd med.

– Den vanlige baneskytinga, der det er å treffe midt i blinken som gjelder, ligger ikke helt for meg. I felthurtig trenger du ikke treffe innertier hver gang. Det er litt røffere og litt mer «Texas», sier han.

– Stor prestasjon

Det har ikke manglet på gratulasjoner for Løkkesmo etter søndagens triumf. Også i Gauldal skytterlag gleder de seg stort over bygdas store skyttersønn.

– Vi gratulerer med en stor prestasjon, sier samlagsformann Trond Jære til Trønderbladet.

Nå venter Midt-Norsk mesterskap på Stjørdal kommende helg, før sesongens store mål for Løkkesmo går av stabelen i månedsskiftet juli-august. Da er det landsskytterstevne på Lesja.