Den 14. juni deltok Daniel Fagerbekk fra Melhus i norgesmesterskapet i konseptet Fitnessfive, og tok likegodt gull da han først stilte til start.

– Det er helt nytt konsept i Norge. Det er et svensk konsept der man skal gjennom fem øvelser som baserer seg på tid og kroppsvekt. De fem øvelsene er benkepress, bicepscurl, knebøy, chins og dips. Man har 100 sekunder til å ta så mange repetisjoner som mulig, forklarer Fagerbekk.

Fagerbekk er coach og trener på Råsterk styrkegym. Han har forberedt seg i fem uker til selve konkurransen og har hatt en strikt diett under prosessen.

– Vi var åtte stykker som deltok for det var en del som trakk seg. Det var vel plass til 20 stykker totalt, så neste år blir det sannsynligvis kvalifisering rundt omkring i distriktene for å være med.

En motiverende seier

Fagerbekk forteller at seieren smakte godt og sier veien dit var krevende fysisk.

– Jeg trente hardt fire ganger i uka, og gjorde tilsvarende konkurransedagen én gang i uka. I løpet av den perioden droppet jeg 9-10 kilo, og det ble lettere å løfte fordi konkurransen baserer seg på egen kroppsvekt. På bicepscurl skal man ta halve kroppsvekten sin, og i knebøy er det en og en halv kroppsvekt. De resterende skal man ta sin egen kroppsvekt på, sier Fagerbekk og fortsetter.

– Jeg var best til å begynne med på trening, men så ble jeg veldig sliten og måtte bruke en uke til å ta meg igjen. På konkurransedagen var jeg meget god, og det var godt å få utløp for det da. Det var veldig godt å vinne og motiverende for fortsettelsen, sier Fagerbekk.

Skal forsvare gullet

Til neste år går Fagerbekk offensivt ut og går for nytt gull igjen.

– Må være med neste år, men jeg sliter med brokk sannsynligvis så neste år kommer sterkere tilbake på knebøy forhåpentligvis. Jeg tror det er mange som vil slå meg, men det bare motiverer meg, sier Fagerbekk.