Gimse IL søkte i desember om å få kommunal støtte til nierbanen på Brekkåsen stadion, og ønsket å få 1.491.667 kroner til kunstgressbanen og 160.417 kroner til løpebanen. Onsdag behandler komite for liv og lære søknaden, og rådmannen har anbefalt avslag med den begrunnelsen at kassa for kommunalt tilskudd til idrettsanlegg og kulturformål er tømt.

Ulik praksis

Styremedlem Olve Jan Ulfsnes reagerer på at rådmannen anbefaler å si nei til søknaden.

– Dette viser at kommunen har to forskjellige praksislinjer. Det er ikke akseptabelt at kommunen forskjellsbehandler idrettslag, sier Ulfsnes.

Han viser til at Melhus kommune bekostet kunstgressbane på Hovin, Lundamo og Ler, mens at det på øvrige steder er idrettslagene som har bygd og betalt for kunstgressbaner. Idrettslag har fått kommunal støtte tilsvarende en tredjedel av utgiftene, men slik ligger det ikke an for Gimse idrettslag om komite for liv og lære følger rådmannens anbefaling.

Spillemidler

Ifølge rådmannen, som i saken er representert ved virksomhetsleder Jan Erik Landrø, har kommunen bevilget 47.765 millioner kroner på idrettsanlegg. I tillegg har kommunen gitt lånegaranti for 17,34 millioner kroner, mens staten har gitt 16,765 millioner kroner i spillemidler.

På Brekkåsen stadion har Gimse IL bygd en 11’er kunstgressbane, og den nye 9’erbanen er også ferdig. I tillegg har laget bygd løpebane. Idrettslaget har ikke fått spillemidler ennå til den nye investeringa.

For Brekkåsen skole

– Hele anlegget er disponibelt for Brekkåsen skole, og de benytter det i undervisninga. Det er fullt av unger der, og de er også der i friminutter og på ettermiddag. Hele veien har vi hatt et samarbeid med Brekkåsen skole, sier Ulfsnes.

Rådmannen henviser til at kommunen skal bekoste en hjelp til drift og vedlikehold av kunstgressbaner rundt om i kommunen, og at det vil avlaste også Gimse IL.

– For oss handler det om å få midler til den nye banen. Alternativet er at foreldre må betale mer i treningsavgifter eller delta mer i dugnad. Vi har hele tida klart å drifte selv, og vi har blant annet plukket søppel, forklarer Ulfsnes.

Brekkåsen stadion er svært populær, og at det er behov for flere baner og nytt klubbhus, opplyser Ulfsnes. Imidlertid er det ikke plass til nye baner. Stadion ligger like ved flere store boligfelt, og ungene har kort vei bort til banene. Idrettslaget har over 360 aktive spillere.