At Ragnhild Bjørnbeth er dyktig i både sal og sulky er noe vi vet fra før. Mandag kom en ny bekreftelse på at hun behersker begge deler. Først var stalljenta ute med Fantom Rols i monté, en 11-åring som fortsatt holder koken. Ekvipasjen kom godt i gang fra tillegg i sprintløpet og fikk tredje par utvendig. Da det gjensto 500 meter satte rytteren fart i et angrep som førte til at Fantom Rols koblet et sikkert grep på oppløpet og vant som et andrevalg med en halv lengde til Shocking Icon og favoritten Riccione Ås på tredjeplass. Dermed var årets tredje seier i boks for Bjørnbeth, som på forhånd ikke bare trodde på en trippelsjanse, men også hadde et håp om seier. Hun hadde nemlig ridd Fantom Rols en gang før, også da til seier.

Allerede i neste løp var melhusjenta på farten igjen, nå med en hest som var et 9.valg i V65 og et 10. valg i V5-spillet. Den seks år gamle hoppa Verity trenes av Trude Kleveland i Buvika. Trener og kusk har ved mer enn én anledning vist seg å være en effektiv duo. Verity fikk en fin innvendig reise mens favoritten Sancus Cox ble svart ut av ledende Cornelia B.R. Åpningen kom greit for Verity som la press på lederhesten gjennom den siste svingen. Mot mål kneblet hoppa alt og alle og vant til 97,66 i odds.

Det har ikke vært lett å få denne hoppa til å yte som ønskelig.

– Vi har ventet litt på at den skal fungere, nå er den som den skal være, mente Bjørnbeth etter skrellseieren.

Bjørn Garberg måtte nøye seg med å bli nummer to bak Sancus Cox i dette løpet. Men han innledet V65-spillet med å vinne med L’Orage, en annen buviktraver som ledet fra start til mål.

Det var alt annet enn lett å være spiller på Leangen denne mandagen. V65-spillet ga en utbetaling på 268.333 kroner, mens V5-spillet stoppet på hele 486.415 kroner til én spiller.