Det har vært en skuffende sesong for Emil Helge Svendsen som har slitt mye med sykdom. Ved sesongslutt står Svendsen med to individuelle seire i verdenscupen som begge kom før jul. I 2015 har lite klaffet for Super-Svendsen som skuffet stort i VM i Kontiolahti. Det er ikke godt nok mener Sokna ILs skiskyttertalent, Odin Garli.

- Svendsen var en stor skuffelse i VM og det vet han heldigvis selv. Flere av gutta var gode på fellesstarten, blant annet Bjørndalen og Bø-gutta. Svendsen skuffet meg stort, sier Garli.

En skygge av seg selv I januar fortalte Garli Adresseavisen at Svendsen er det store forbildet. Nå sier Garli at idolet har vært en skygge av seg selv i år.

- Jeg hadde forventet mer av han, men han forventet nok mer av seg selv også. Det var skuffende å følge med i mesterskapet, sier han.

Store ambisjoner 16-åringen fra Sokndal har prestert godt denne sesongen, men føler selv han har sviktet i andre halvdel av sesongen. For fremtiden er Garli krystallklar på at om ikke Svendsen presterer så skal han gjøre det.

- Selvfølgelig om Svendsen ikke presterer så er jeg nødt å gjøre det. Jeg driver ikke med det her for å bli nummer to. Jeg er nødt til å tenke at om ikke han presterer så må jeg gjøre det, sier 16-åringen.