Kunstisbanen til IL Leik er så dyr å drive at idrettslaget ser seg nødt til å stenge banen to uker tidligere enn vanlig. Ishockeyturneringa denne helga er også framskyndet.

Strømutgifter

- Banen koster oss omtrent 300.000 kroner i strømutgifter, og TrønderEnergi er vår største utgiftspost, sier Elin Sagberg Rønning, leder i hockeyavdelinga.

I tillegg har laget rundt 100.000 kroner i andre utgifter knyttet til banen. Odd Ivar Gagnås sier at Leik er på jakt etter den store sponsoren som vil sette sitt navn på anlegget.

I fjor var kunstisbanen åpen til 19. mars, men det kostet 45.000 kroner i strømutgifter. To uker ekstra med strøm blir for dyrt for laget.

Milde vintre

- Det er fint med vintre med lite snø, men vi merker at vintrene er milde. Uten kjøleanlegg ville vi ikke hatt is på banen, sier Sagberg Rønning.

Solrike dager med varmegrader tærer på isen siden banen mangler tak. Idrettslaget har lagt is på lavenergi for å spare penger, og Sagberg Rønning gir solid ros til banemannskapene for innsatsen, og hun sier at laget har spart mye penger på denne typen islegging. Imidlertid ser ikke laget annen råd enn å stenge banen 2. mars.

Mange på turnering

Utendørs kunstisbane er det langt mellom. Banen på Korsvegen er svært populær, og mange unger har kommet til hockeyturneringa i helga. Bylag som Tiller, Rosenborg, Astor og Leangen møter gjerne opp, og i to dager er det et yrende liv på isen. For publikum blir det ingen hutrende fornøyelse å stå på utsida av vantet siden det er plussgrader.

- Dette er en av de få anleggene med full serie. Leik har lag i alle serier, og vi har et senior herrelag i fjerdedivisjon som har gjort det veldig bra. Leik har bra vekst i rekrutteringa, forteller Sagberg Rønning.

Leik har to turneringer i året. Lørdag var unger i alderen 4-9 år i aksjon, og søndag skal de litt større barna ut på isen.

Leik-Leangen var en av kampene under mini- og mikroturneringa.
Elin Sagberg Rønning er leder for hockeyavdelinga i Leik.