Da Rødde fotballklubb hadde styremøte forleden stemte fem av seks medlemmer for å flytte virksomheten til Heimdal og etablere samarbeid med 3. divisjonsklubben. Saken skal opp i årsmøtet til Heimdal IF på mandag og siden det var Trondheims-klubben som tok kontakt med Rødde, er det sannsynlig at medlemmene sier ja til toppfotballsatsningen. Deretter vil Rødde avholde sitt utsatte årsmøte og formelt flytte klubben ut av Melhus. Styreleder Tore Havdal har hjertet sitt i melhusfotballen og stemte for å fortsette i Gruva.

– Heimdal/Kattem er valgt. Dessverre. Jeg stemte med hjertet for Melhus. Jeg synes det utrolig synd for Melhus fotball, Melhus videregående og Melhus som bygd. Men det er mange som har følt seg bare sånn passe velkommen i Gruva. I fjor høst sa styret i Melhus fotball nei til samarbeid. Hadde de sagt ja hadde vi nok gått for Melhus Toppfotball, sier Havdal.

– Synd for Melhus

Melhus fotball kom på banen igjen, men kurtiseringen var sterk fra Heimdal og dette ble avgjørende for styret i Rødde. To og et halvt år etter at klubben ble stiftet som Melhus/Tiller er Melhus snart ute av bildet. Dermed blir det bare 5. divisjonsfotball i Gruva kommende sesong. Drømmen om en 1. divisjonsklubb sør for Trondheim er flyttet noen mil lenger nord.

– Det er veldig synd for Melhus fotball. Jeg tror fortsatt ikke de skjønner hva de går glipp av. Melhus IL blir en klubb for bredde og de står dermed uten tilbud for de over 13 år som har lyst til å bli gode.

Nye skisser

Styreleder Øyvind Haugen i Melhus fotball synes det er synd Rødde trolig er tapt for Gruva, selv om klubbene har en avtale om leie av anlegget ut året.

– Det passet bra for oss med Rødde, men ikke for enhver pris. Vi ønsket ikke at det skulle gå på bekostning av breddefotballen. Sammen med Melhus IL sa vi nei til full integrering med Rødde, vi ønsket ikke å ta risikoen med toppfotball. Det ble lagt nye skisser om Melhus Toppfotball eller noe annet. Det er litt synd at vi ikke fikk det til, men vi kunne tydeligvis ikke tilby det samme som på Heimdal. Men vi har fortsatt lyst til å få til ting, sier han.

Bytter navn

Forutsatt at årsmøtet ønsker sier ja går det trolig ikke lang tid før klubbnavnet «Rødde» er historie. Klubbnavnet var uansett bare ment som et prosjektnavn, men 2. divisjonsklubben fikk ikke godkjent «Melhus/Tiller Toppfotball» hos Norges Idrettsforbund.

– Jeg tipper at kretsen ordner det sånn at klubben bytter navn til Heimdal Toppfotball og så får vi se hva det blir til med terminlisten.