– Det er en god følelse, jeg har vært mange ganger på pallen men aldri på toppen, så dette var en god dag, sier Jørgen Graabak til NRK.

23-åringen kom for mange fra det store intet da han vant OL-gull forrige sesong. Det hele var smått surrealistisk for melhusbyggen som aldri før hadde gått triumferende ut av et internasjonalt renn. I ettertid har han forsøkt å skru ned omgivelsene store forventninger til ham ved å peke på at han bare har vunnet ett stort renn.

Vel, det var riktig helt fram til i dag. For i dag gikk han fra Bernhard Gruber og sikret seg sin første seier i verdenscupen. Fabian Riessle tape kampen om andreplassen og ble nummer tre.

Grunnlaget for seieren ble lagt i hoppbakken tidligere i dag med et svev på 122 meter og som førte til at han startet som nummer 11 i langrennet.

Melhusbyggen behøver ikke lenger være urolig for VM-plassen. Graabak skal til Falun og i løpet av helga seilt opp som en gullkandidat. Fredag ble han nummer tre i helgas første konkurranse og i går gikk han inn til seier i lagsprinten sammen med Jan Schmid.

Sportssjef i kombinert, Sverre Rotevatn, bekrefter overfor NRK at Jørgen Graabak er klar for Falun.