Jørgen Graabak har slitt med å levere i verdenscupen denne sesongen. Selv mener Graabak at han bare har hatt to helger under pari, Lillehammer i starten av desember og i franske Chaux-Neuve tidligere i måneden. En kjapp titt på resultatlistene viser at Graabak står uten pallplasseringer denne sesongen.

Derimot har han gått Norge inn til to stafettseire, en spisskompetanse som kan være gull verdt for Norge i Falun om en snau måned. Landslagstrener Bjørn Kåre Ingebrigtsen uttaler onsdag til Adresseavisen at han vurderer å gjøre unntak for Melhusbyggen, nettopp på grunn av hans avslutteregenskaper.

- Resultatene skulle tilsi at Jørgen er i faresonen, men jeg har stor tro på at han kommer til å være i form under VM. Vi samler ikke på 7. plasser i et mesterskap, så vi ser etter de som virkelig kan gjøre det store, sier Ingebrigtsen til regionavisen.

Jørgen Graabak reiste tidlig i morges avgårde til Val di Fiemme hvor kombinertløperne skal gå tre konkurranser til helga, to individuelle og en stafett. 23-åringen hoppet i Granåsen i går formiddag og omtalte økten som oppløftende.