Rødde hadde berget plassen i 2.divisjon allerede før siste serierunde lørdag, men bød på seks scoringer, ett rødt kort og underholdende fotball i den 26. og siste seriekampen i ettermiddag. Og innbytter Georg Flatgård bød på hele tre scoringer i løpet av kampens sju siste minutter.

- Deilig å avslutte med seier. Det var godt å spille uten press i dag og vinne på denne måten. Vi treffer perfekt på byttene vi gjør underveis og setter punktum for en solid høstsesong på en verdig måte her i dag, oppsummerer Rødde-trener Geir Arne Kristiansen like etter kampslutt.

Tidlig marsjordre

Rødde tok ledelsen allerede etter ti minutter ved Thomas Valø, men måtte klare seg med ti mann store deler av kampen. Ole-Johan Skrede fikk marsjordre før 20 minutter var spilt for en forseelse som så noe streng ut fra sidelinjen.

- Den er streng. Men, når det er sagt så viser vi moral og klasse etter utvisningenog vinner fortjent til slutt, sier Kristiansen etter at laget hans har sendt Herd ned i tredje divisjon.

Rødde endte til slutt på 8.plass i årets sesong med 30 poeng - åtte poeng over nedrykkstreken.

- Jeg hadde et mål om topp fem før sesongen, men innså tidlig at det kom til å bli tøft. Vi nedjusterte ambisjonene i sommer og har stått fram som et langt bedre og mer voksent lag etter sommerferien, berømmer Kristiansen.

- Skal forsterke

Nå har Rødde bestått den berømte førstesesongen på nivå tre i norsk fotball med stil og kan begynne å se framover mot neste sesong. Skal vi tro trener Kristiansen blir det et slagkraftig mannskap vi får se i Gruva også til våren.

- Vi jobber med flere navn. Uten å nevne noe konkret så er det flere av spillerne på Ranheim som sliter med lite spilletid som er interessante for oss. Vi har heller ikke gitt opp håpet om å få Strindheims toppscorer Sondre Hopmark Stokke til oss, avslører Kristiansen.

- Han var faktisk nærmere enn mange tror å signere for oss før årets sesong, forteller en åpen Rødde-trener.

Stokke har bøttet inn mål for Strindheim i årets 3.divisjon og tiltrukket seg oppmerksomhet både fra Bastia og Helsingborg der han i disse dager er på prøvespill.

- Vi har den fordelen at vi kan tilby de fleste spillerne en jobb ved siden av. Vi må bruke det for alt det er verdt når vi ikke kan konkurrere økonomisk med de andre klubbene, poengterer han.

Utelukker ikke Snekvik-retur

Kan det være aktuelt med en retur for Asgeir Snekvik?

- Det er 50/50 slik jeg ser det. Det er faktisk mer aktuelt enn mange tror, avslører Kristiansen.

- Det er hele pakken som må passe inn. Asgeir skal snart bli far og trenger en inntekt ved siden av fotballen. Det er noe som kan tale til vår fordel, utdyper han.

Det blir med andre ord en spennende silly season i ukene som kommer.

Roser Levanger

Levanger sikret opprykket til 1.divisjon lørdag etter 2-2 hjemme mpt Nardo. De skal dermes spille på nest høyeste nivå i norsk fotball neste sesong. Kristiansen deler gleden med sine rivaler fra Nord-Trøndelag:

- Veldig artig og sunt for trøndersk fotball. Levanger blir slett ingen kastekjepp i 1.divisjon. De har de nødvendige midler som skal til for å kunne etablere seg, tror Kristiansen.

- Hva med Rosenborg 2, farvel til toppfotballen for denne gang?

-Skuffende. Det er ikke bra for Rosenborg som klubb og heller ikke bra for de unge spillerne i klubben. Nå får de en helt annen arena å konkurrere på. Jeg håper inderlig at de største talentene velger å gå til Levanger framfor å fortsette i Rosenborg, sier han.

Kristiansen og trenerduoen bekreftet samtidig at de etter solemerker fortsetter neste sesong og per dags dato er alle spillerne med videre.

Du kan lese mer om planene for neste sesong og Georg Flatgårds superinnhopp i tirsdagens papirutgave!

Inge Grytbakk