Også årets utgave av storløpet for 3-års norskfødte hopper på Momarken gikk til Melhus. Nils Munkhaugen-eide Nelson Nora var overlegen i sluttfasen.

Det var ikke snakk om å la noen revansjere seg. Så langt i år har Glad Hall T. på stallen hos Bjørn Garberg slitt litt med å leve opp til fjorårets knallsesong. Men i den siste tida har hoppa vist at noe har vært på gang. Treneren uttalte følgende til fagbladet Trav og Galopp-Nytt på forhånd:

– Var bra på Leangen. Satt stort sett i dødens da. Var heldig med sporet. Har vist i det siste at hun også kan løse fra start. Vi kommer med seiersambisjoner.

Stort sett var det snakk om to hester i forkant. Claudia B.R. har vært den hardeste opponenten i hele år. Glad Hall T. vant sportrekningen kontra sistnevnte. Når så V75-favoritten Claudia B.R. galopperte tidlig i løpet – revansjen gikk over sprintdistanse – var mye gjort. Garberg-traveren kom opp og la seg til utvendig for lederen, fikk overtaket gjennom den siste svingen og nedover oppløpet var det spill mot ett mål, seieren ble trygget med flere lengder.

Garberg vedgikk at det har vært litt opp og ned denne sesongen, men nå var alt som det skulle være.

– Da Claudia B.R. galopperte så jeg forholdsvis lyst på det. Vi vant veldig lett til slutt.

Glad Hall T. fikk med seg 100.000 kroner hjem.

Nils Munkhaugen er den lykkelige eier av Nelson Nora. Den tre år gamle hoppa står sørpå hos suksesstreneren Bo Westergaard, dansken som har gjort nordmann av seg. Nora var nok i favorittsjiktet, men ikke blant de aller mest betrodde på grunn av en halsbetennelse som hadde ført til en ikke helt perfekt oppladning til årets Oaks. De plagene var åpenbart en saga blott. Både den og favoritten Diadora B.R. sto i bakspor. Flere av de mer betrodde galopperte. Nelson Nora ble med i angrep da Diadora B.R. overtok føringen. Etter å ha dratt andresporet var det Westergaards hoppe som hadde mest krutt igjen mot mål. Seieren ble til slutt sikker, en lengde foran andrehesten.

Førstepremien i Norsk Oaks var på 300.000 kroner.