- Vi kan godt dra hjem for å feire i dag, selv om vi taper kampen. Så lenge vi gir 100 prosent er vi fornøyde, og med denne innsatsen kan jeg love seiere både i Melhushallen og på bortebane denne sesongen, sier spillende lagleder Jahn Andre Johnsen etter håndballseniorenes sesongdebut i 3. divisjon mot Molde/Elnesvågen.

Hang lenge med

Det selverklærte mosjonistlaget fra Melhus har en høy gjennomsnittsalder, og prøver så godt de kan å holde ut til nye krefter tar over. De spiller mest for å ha det gøy, men rutine er det nok av i det røslige mannskapet.

Det så lenge også bra ut i Melhushallen søndag ettermiddag. Der møtte de et ungt lag med opprykksambisjoner, og Melhus/Gimse tok ledelsen tidlig, før Molde/Elnesvågen tok over føringen, selv om de sjelden ledet med mer enn to mål. De to lagene fulgte hverandre tett, og til pause sto det 14-15.

- Blir slitne

Like etter sidebyttet kunne de om lag førti publikummerne juble for utligning, men selv om gutta i hvitt kjempet hardt, ble de til slutt fraløpt og kontret i senk av laget som hadde fem 17-åringer i troppen.

- Vi møter et ungt lag som satser, og det blir tøft utover i andreomgangen. Vi bli helt enkelt slitne. Du må huske på at vi med noen unntak har en gjennomsnittsalder på førti, sier Johnsen og smiler.

- Det ble en tøff kamp her i fjor også, da vi lå under med fem mål og klarte å snu det, men vi kommer litt til kort i dag. De har utviklet seg, er gode offensivt og presser oss til en del personlige feil. Vi mister ballen for lett og de kommer oss i forkjøpet. Vi rekker rett og slett ikke å jobbe tilbake når de kontrer.

Håper ungguttene tar over

Til slutt sto det 25-32 på resultattavla, men etter dagens innsats er treneren likevel svært positiv til fortsettelsen.

- Vi er tross alt fornøyde med oss selv, og vi møter et godt lag, som sammen med Ørsta er klare kandidater til opprykk.

Selv om de fleste er godt opp i årene, ser han et glimt av lys i enden av tunnelen, ikke minst med unggutten Jonas Stav.

- Han gjør en svært god innsats i dag. Jonas kommer fra en håndballfamilie, og er en svært spennende spiller som gir oss håp for håndballfremtiden, skryter han.

- Målet er å holde det gående til ungguttene kommer opp og tar det videre, så vi slipper holde på til vi blir 60-70.

Misfornøyde motstandere

Etter kampen, som til tider ble en tøff og intens batalje, var ikke motstanderlagets trenerteam særlig fornøyd med dommerne eller spillet generelt. I en noe opphetet diskusjon etter dommeren blåste i fløyta, mente de Melhus/Gimse brukte for lang tid og oftere skulle blitt avblåst for passivt spill. Det ble en mental utfordring for uerfarne og ivrige unggutter, som tidvis hadde problemer med å ikke si klart ifra hva de mente.

- Jeg mener derimot dommerne gjorde en god innsats, de lot oss spille en god håndballkamp med sju mot sju. Det skal være litt temperatur - ungguttene skal ikke få spille rundt oss som de vil, var kontrabeskjeden til Johnsen.

- Det må gå an å stikke fingeren i jorda og få øynene opp for at vi faktisk spiller i tredjedivisjon. Vi kan ikke forvente noe elitenivå, hverken fra spillere eller dommere.

Tabell og øvrige resultater i 3. divisjon avdeling 13 finner du HER.

Får skryt: Unggutten Jonas Stav. Foto: Elling Finnanger Snøfugl