Hitra ledet 2-0 i 4.-divisjonskampen i går kveld, og kampen var i realiteten avgjort da Schjefstad fikk marsjordre etter to unødvendige gule kort på tampen av ordinær tid.

Først kastet han ballen hardt mot Hitra-keeper Peter Rusina, som gjentatte ganger hadde drøyet tid gjennom hele kampen. Det i seg selv kunne fort ha kvalifisert til rødt kort, men dommer Aleksander Borander valgte å gi Flå-spilleren gult i stedet.

- Hele situasjonen startet med at jeg ble utålmodig, for keeperen hadde drøyet tid hele kampen. Det er ikke Fair Play, han gjorde det da vi møtte dem på Lundamo og det gjorde han på dette utsparket også. For å få fortgang i tingene kastet jeg ballen mot ham, sier hovedpersonen selv.

Polske drapstrusler

Ballen traff keeperen der det gjør mest vondt og disputten fortsatte. Hitras polske keeper slang så noen velformulerte gloser fra eget hjemland. Problemet er bare at Schjefstad har tunge for polsk språk.

- Han slengte noen gloser til meg og jeg kan faktisk litt polsk, mest av den kvoten man ikke har bruk for, for å si det slik. Han sa noe sånt som at han skulle møte meg etterpå og drepe meg, sier Schjefstad.

Rusina ble overrasket da Schjefstad svarte på keeperens morsmål og da Flå-spilleren avsluttet den stygge ordvekslingen på norsk, fikk han sitt andre gule kort og måtte dusje noen minutter tidligere enn resten.

Angrende synder

- Det er jo klønete av meg, jeg angret med en gang og jeg er veldig angerfull i dag. Det gjør også at jeg må stå over en viktig kamp på tirsdag, sier Schjefstad.

Hva sa du på norsk til keeperen?

- Ord som du ikke bør skrive i avisa i hvert fall, ler Flå-spilleren.

- Det sier seg selv at er uakseptabelt og det vet han selv. Sånne dumheter kan vi ikke drive med, sa Flå-trener Geir Holthe etter kampen.

Han fikk ikke med seg situasjonen, men mener spilleren sin burde tatt den første advarselen han fikk. Dermed må Schjefstad stå over tirsdagens borteoppgjør mot Frøya, men skal være klar til den viktige "sekspoengskampen" mot Byneset fredag. Der trenger Flå å plukke verdifulle poeng de fort kunne tatt med bedre presisjon på Hitra i går.

Sjansesløseri

Allerede etter sju minutter hadde Basem Issa og Håvard Ler sammen skapt og misbrukt to enorme muligheter til å sende Flå i ledelsen. Først spilte duoen vegg etter knappe tre minutter, men alene med keeper manglet unggutten Issa litt klokskap og pondus alene med Hitra-keeperen. Med god tid og fin vinkel misbrukte han sjansen til å score sitt femte mål for Flå og satte ballen rett på keeper.

Tre minutter senere var rollene byttet om og 15-åringen dro seg nydelig forbi ute på venstrekanten og rykket inn i feltet. Innlegget mot Håvard Ler var bra, men avslutteren har definitvt vært mer klinisk fra spissen tidligere og skuddet gikk over.

I stedet var det Hitra som tok ledelsen så altfor enkelt etter 13 minutter.

- Førstemålet gir vi bort, så enkelt er det. Når vi ikke setter sjansene våre og slipper inn sånne mål, blir det slik, mener Holthe.

Etter pause evnet ikke Flå å legge press på Hitra, som avgjorde kampen og hadde full kontroll defensivt.

- Mister trua

- Vi har nok av sjanser, så det er ingen grunn til at vi ikke skal ha trua på det når vi går ut i andre omgang. De preges vel av at vi ikke setter sjansene vår. Det er for lange avstander mellom lagdelene, det virker som vi mister trua på det, konkluderer Flå-treneren.

Til slutt rant det altså over for Håkon Schjeftsad, som interessant nok kan banneord på polsk.

- Jeg har noen bekjentskaper fra Polen som jeg har lært litt av, avslører han.

Flå møter Frøya på bortebane tirsdag.