Det ble spurtseier til Anne Kjersti Kalvå om andreplassen på tikilometeren under minitouren i Skandinavisk Cup i Granåsen søndag.

Langrennsløperen fra Lundamo startet 28,7 sekunder bak finske Susanna Saapunki, som gikk først ut i skisporet.

Kalvå gikk et solid renn og vant spurtduellen mot svenske Frida Karlsson og tok andreplassen i helgas minitour. Tiril Udnes Weng vant rennet og cupen sammenlagt.

- Jeg synes det var ei bra helg. Tiril ble litt for sterk på slutten i dag, men jeg er fornøyd med andreplassen, sier Kalvå til Trønderbladet.

Vant sprinten

Spesielt artig syntes lundamobyggen det var å vinne fredagens sprint.

- Det var utrolig artig med seier der. Jeg har trent så mange økter i den løypa, så det var godt å få en fulltreffer, oppsummerer hun.

På lørdagens femkilometer klassisk ble Kalvå nummer åtte. Fredag gikk hun helt til topps i sprinten.

På herresiden ble Magnus Stensås fra Lundamo nummer ti på dagens jaktstart. Magnus Wiig fra Støren endte på 85. plass. Martin Riseth fra Melhus gikk i mål som nummer 106. Sambygding Sivert Grøtan Eriksen kom på en 143. plass.