Lørdag var det sprint i fri teknikk under Skandinavisk Cup i finske Vuokatti. På startstreken sto flere lokale langrennsløpere.

Fredrik Riseth gjorde det best av løperne fra Melhus og Midtre Gauldal og ble til slutt nummer tolv. Melhusgutten tok seg videre til finaleheatene, men i kvartfinalen sa det stopp. Her måtte han så vidt se seg slått av svenske Johan Häggström og landsmann Vegard Bjerkreim Nilsen.

- Jeg må si det var litt skuffende å ryke allerede i kvartfinalen, sier Riseth til Trønderbladet.

- Hvordan vil du beskrive ditt eget løp?

- Jeg synes jeg gjør en grei kvartfinale. Jeg ligger hele veien helt der framme og er med å kontrollerer løpet. Jeg kom inn som andremann på oppløpet og hadde akkurat et litt for dårlig innslag for videre avansement, forteller han.

Riseth beskriver dagsformen som veldig god, og han legger ikke skjul på at han kunne hevdet seg bra hvis han hadde gått videre.

- En finale hadde kanskje blitt for tøft, men jeg tror jeg kunne vært langt fremme i en semifinale. Jeg hadde mye å gå med i dag, men i ei løype der det skiller så lite, blir små feil ofte avgjørende, sier 22-åringen.

Her går Fredrik Riseth (norsk dress nærmest kameraet) i mål under semifinalen på lørdagens sprint i Skandinavisk Cup i Finland. Foto: Privat

- Hva tenker du om søndagens 15-kilometer klassisk?

- Morgendagen blir viktig med tanke på uttaket til U23-VM senere i vinter. Jeg håper å få gjort et godt renn, slik at jeg kan være med i kampen om en plass til VM, forteller Riseth.

Bror Magnus Riseth tok seg ikke til finaleheatene på lørdagens sprint og endte som nummer 84. Magnus Stensås fra Lundamo ble nummer 50.

Heller ikke Byåsen-løper Sivert Grøtan Eriksen nådde opp og la seg på en 79. plass på resultatlista.

Det ble likevel en god dag for de norske utøverne i Finland. Sindre Bjørnestad Skar og Jan Thomas Jenssen vant finalen foran svenske Karl-Johan Westberg.