Etteranmeldte Niklas Dyrhaug var den store overraskelsen under Størenrennet lørdag. Men Magnus Stensås holdt på å lage større spenning. Etter den første runden på fem kilometer ledet Magnus med noen sekunder over Dyrhaug.

I mål, etter 15 kilometer fri teknikk måtte Magnus se seg slått av stafett-verdensmesteren fra Falun 2015. Men avstanden fram til Niklas var ikke mer enn 20 sekunder.

– Jeg hadde gode sekunderinger på førsterunden, og da jeg så at jeg ledet ble jeg litt ivrig. Jeg svidde nok av litt for mye krefter, og etter 11 kilometer var det slutt. Kroppen stoppet opp, og det ble tungt inn til mål, forteller Magnus Stensås.

Fin gjennomkjøring

Niklas Dyrhaug bekrefter at det var Magnus som inviterte ham med til Størenrennet.

– Jeg fant ut at det kunne være fint å prøve rennet på Støren i dag. Jeg trengte trening på 15 kilometer fri, og Magnus ønsket seg litt konkurranse, forteller løperen fra Tydalen.

Begge syntes det var krevende forhold i løypa.

– Jeg fikk ingen godfølelse. Det var som å kjøre orgeltramp, forteller Magnus Stensås.

Ujevn overflate

Til tross for at arrangørene kjørte spormaskina grytidlig etter snøfallet natt til lørdag, var det hardt og delvis isete. Den kramme snøen hadde frosset på overflata. Det var spådd raske rundetider, men den ujevne overflata gjorde at løperne slet litt. Magnus sin førsterunde gikk likevel unna på 10 minutter og 20 sekunder. Ingen rekord i Frøsetmarka, men sterkt på dette underlaget.

Rennleder Bjørn Roger Tangstad forklarte at snødybden ikke er mer enn 25-30 centimeter i den nedre delen av Frøsetmarka, og at det hadde vært krevende å lage jevn overflate i løypa.

Neste helg venter skandinavisk cup i Finland for Magnus Stensås.

Det var også spekulert i om Fredrik Riseth ville starte i Størenrennet, men han valgte annerledes. Flere toppløpere manglet, på grunn av renn i Meråker, Oppdal og Meldal samme dag. De beste juniorene var samlet i Lillehammer til uttaksrenn til junior-VM.

Herrenes seniorklasse hadde seks deltakere, og på de neste plassene kom Hallvard Løfald (Rindal IL), Kristoffer By Vollset (Klæbu IL), Thomas Løfshus Staveli (Orkdal IL) og Øystein Rasch-Halvorsen (Strindheim IL).

Se komplett resultatliste på nettsidene til Støren Sportsklubb.