23-åringen fra Melhus valgte å stå over 1500-meteren for å gå gi alt på den lengste distansen, 5000 meter, under verdenscupstevnet i Stavanger. I ettertid viste det seg å være et klokt valg. Lund gikk på tiden 7.16,01, knuste sin tidligere rekord med drøyt seks sekunder og sikret seg sine første verdenscuppoeng. Oppturen kom nøyaktig én uke etter at tårene presset på etter en skuffende 3000 meter.

- Jeg hadde plutselig en mye bedre følelse. Hele uka hadde jeg hatt fokus på langdistanse og det fløt så bra. Jeg startet i passelig fart og rundetidene kom lett før det ble tungt mot slutten. Likevel greide jeg å gå 35-runder, det var en stor opptur, sier hun.

- Alle er glade

- Hvor bra er tiden?

- Jeg tar verdenscuppoeng, så det er en bra tid. Men jeg har litt å hente på de siste rundene, erkjenner landslagsløperen.

Som skøytenasjon har Norge fått en pangstart på sesongen med flere verdenscuptriumfer både i Heerenveen og Stavanger denne helga. For Lund oppleves det litt uvirkelig.

- Det er kjempegøy og så motiverende. Det er så god stemning i laget, alle er glade og gleder seg på vegne av andre. Det vi har gjort er så bra og egentlig litt uvirkelig, smiler hun.

Sikter mot EM

23-åringen forteller at det er gjort noen endringer i treningsopplegget denne sesongen og det har virkelig gitt resultater så langt.

- Vi har mindre mengde på hardøktene og det gir mer kvalitet, mener hun, som også forteller at de også bruker sykkelen mer enn tidligere.

Mens noen av landsløperne reiser til Nord-Amerika for verdenscup i Canada og USA, blir Lund og flere andre hjemme for å trene. Neste store mål er EM enkeltdistanser i starten av januar, hvis hun blir tatt ut.

- Jeg kunne virkelig tenkt meg å gå der, sier Lund.