- Det føles som en nedtur. Vi presset dem fullstendig og hadde full kontroll. Jeg satt bare og ventet på at målet skulle komme. Det har hatt en tendens til å gjøre det i kampene våres. Vi har avgjort det de siste ti minuttene, for vi er godt trent. Det så vi også nå, sier Frank Melum etter 1-2-tapet.

Nedturen. Det kunne fort vært Gauldals kveld. Ren seriefinale på hjemmebane. 300-400 tilskuere, flomlys og på 1-1 bikket kampen begge veier. Torgeir Hugdal kom alene med keeper, men for en gangs skyld satte han ikke ballen i mål slik han pleier. Da seriefinalen bikket 90 minutter, lyste de brutale røde lysene på måltavla 1-2.

- Akkurat nå er jeg i tenkeboksen. Man må vurdere om jobben man har gjort er bra nok. Har jeg fått den responsen jeg har forventet? Som jeg sa til garderoben etter kampen, så har vi tatt steg siden i fjor. Samhandling, relasjonsbygging, den er mye bedre i år, sier Gauldal-sjefen.

- Vi har spilt veldig bra fotball. Vi hadde jo 13 kamper på rad med seier, selv om det var litt høye skuldre mot Leik, fortsetter Melum.

Etterlyser satsing

Mens Leik nå skal kjempe om kretsmesterskapet i 6. divisjon, tar Gauldal fri til desember. I løpet av en måned skal Melum vurdere om han fortsetter som trener. Etter det Trønderbladet kjenner til, ligger tilbudet klart.

- Kanskje vi får igjen noen gutter som spiller andre plasser. Gauldal har jo produsert mange spillere som spiller rundt omkring. Jeg forstår at 6. divisjon ikke er så attraktivt. Hadde vi slått Leik og gått opp, kunne vi sett opp mot 4. divisjon og bygget litt der. Vi er satt på vent ett år, erkjenner Melum.

- Du etterlyser satsing hvis du skal orke videre?

- Jeg gjør nok det. Jeg er nok der at hvis dette skal gå videre, må det komme inn litt folk. Vi har få juniorer også, slår han fast.

Imponert av rammen

- Samholdet syns jeg er bra. På kampen var det folk fra Hålonda, Hovin og Ler. Det var stor interesse for kampen og det kom folk fra alle grender rundt omkring. Det er tydelig og artig å se at sammenslåingen var en bra ting å gjøre, roser Melum.

Opplevelsen rundt seriefinalen ble en mager trøst for fosningen Melum, som måtte la seg imponere av rammen rundt «storkampen» i 6. divisjon.

- Det er sånn et lokaloppgjør skal være. Det skal være prestisje. Kamp mot et annet dalføre. Jeg var så sikker på at vi skulle klare det, for vi er et bedre fotballag enn Leik. Jeg var mer nervøs for kampene mot Melhus 2 og Kolstad 3, sier Gauldal-treneren.