I et ikke altfor sterkt startfelt Hommelvik Grand Prix, var det Anne Kjersti Kalvå som krysset målstreken først i seniorklassen for damer. Hun gikk den 18 kilometer lange rulleskikonkurransen på nøyaktig 46 minutter og spurtslo Leksvik-løper Julie Victoria Berg med ett sekund. Etter at hun har byttet til tørt og varmt tøy tar hun seg tid til en prat med Trønderbladet.

- Det var et veldig fint skirenn, ei god kapasitetsøkt. Fikk jobbe litt med teknikk i variert terreng, og ikke minst gå med startnummer, sier hun.

- Det er alltid moro å få til en spurt, det er det som avgjør mange skirenn. I dag gikk det akkurat, oppsummerer hun.

- Greit felt

Startlisten inneholdt 16 navn, men bare syv stilte til start. Det synes Kalvå er synd.

- Et greit feil, men det kunne absolutt vært bedre. Det er flere som kunne ha vært med, synes hun.

Seks uker gjenstår før langrennseliten stiller til start på Beitostølen.

- Det har egentlig gått ganske bra i det siste, ryggen har trøblet litt de siste ukene, men det kjentes greit ut i dag. Ting har gått etter planen, sier hun.

Vil tidlig gå fort

Om hun ikke akkurat legger inn noen formtopp, så har hun lyst å gå noen gode skirenn.

- Jeg kommer til å lade litt opp til Beito og har absolutt lyst til å være med fra start, sier hun.

Skal kommende vinter endelig bli sesongen hvor Kalvå korter kraftig inn på forspranget til de aller beste? 25-åringen tror og håper på det.

- Det er det siste steget som mangler for meg, så det er det som er målet. Ta steget opp i verdenscupen og jeg føler jeg gjør jobben som skalt til. Så må jeg ha litt flaks og dyktighet når det gjelder, så får vi se. Det begynner å bli litt vinn eller forsvinn, erkjenner hun.

Brutalt i motbakke

I menn junior gikk Størens Håkon Gorseth Halvorsen «voksenrunden» for første gang. Det innebærer flere kilometer med tøff stigning. Til slutt gikk han inn til 18. plass, to plasser bak klubbkamerat Sander Kjelstad.

- Det var ikke noe særlig, nei. Tungt, ekstremt tungt. Brutal. Motivasjonen var å komme til toppen og gjøre seg ferdig med det, forteller han.

Halvorsen synes han er bra i rute og forteller at målet er å plukke med seg noen norgescuppoeng i menn 18 år kommende sesong. Da er det topp 30 som gjelder.

I herrer senior stilte flust av landslagsprofiler til start. Seieren gikk til fjorårskomet Johannes Høsflot Klæbo, som nokså enkelt vant spurten mot Niklas Dyrhaug.

Håkon Gorseth Halvorsen hadde en tung dag i motbakkene, men kom seg til mål og var glad for det. Foto: Thomas Olsen