Til slutt ble det 2-1-seier på Ler, noe som gjør at Leik er et 5.divisjonslag i 2017. Hjemmelaget Gauldal måtte vinne for å snyte John Atle Hammerås' menn for opprykket.

Med 1-1 og fem minutter igjen kom derimot gjestene på en sjelden overgang og da Gauldal-keeperen rotet innlegget til Jo Konstad i mål, var all tvil borte. Hele Leik-benken og alle spillerne gikk bananas og feiret egentlig til dommer Helge Sumstad blåste av kampen fire minutter på overtid.

-  Et av de største øyeblikkene

Da kunne Leiks supportergruppe fyre opp fyrverkeriet og nødblussene. Opprykket var i boks.

- Jeg var vært med på mye artig med denne gjengen og fulgt flere av spillerne siden de var sju år. Det er noen år det altså, sier Hammerås til Trønderbladet etter å ha fått velfortjente gratulasjoner.

- Men dette er nok et av de største øyeblikkene, medgir Leik-sjefen.

Spredt buing

Omlag 300 supportere var på plass, men bare halvparten fikk se Leik-gjengen synge, danse og bøtte hverandre ned i alkoholfri champagne etter kampslutt - til passiv buing fra enkelte av vertene. Fotball er følelser.

Også i 6.divisjon. Gratulerer med opprykket, Leik.