Den nest siste serierunden i årets 5.divisjon gikk av stabelen søndag. Trønder-Lyn hadde før kampen fortsatt et lite håp om å snyte Støren for den ene opprykksplassen, så laget fra Kvål hadde mye å spille for.

Trønder-Lyn åpnet i et forrykende tempo, og skapte flere gode sjanser i løpet av kampens første minutter. I det sjuende spilleminutt fikk de uttelling etter et fantastisk angrep. Oliver Aune fikk ballen på tjue meter med ryggen mot mål, og dundret ballen på en touch ut på høyrekanten, hvor Anton Aune hadde timet løpet strålende. Han slo igjen ballen inn til motsatt kantspiller, Tobias Midtlyng Kvernrød som satte ballen i mål.

Hjemmelaget fortsatte å angripe, og etter 32 minutter hadde de scoret hele fem ganger på bortelagets keeper. Tolga-Vingelen reduserte på overtid i førsteomgang, og lagene gikk til pause på stillinga 5-1, og kampen var i realiteten avgjort.

Andre omgang startet ikke i nærheten av like fartsfylt som den første. Det virket som om hjemmelaget var fornøyd med resultatet, og de skapte ikke all verden. Fem magiske minutter omtrent midt ut i omgangen skulle likevel gi hjemmepublikummet tre nye mål å juble for, da Midtlyng Kvernrød, Anton Aune og kaptein Niklas Dahlø Wærnes satte hver sin scoring. Bortelaget fikk to trøstemål til mot slutten av kampen, og da dommeren blåste for siste gang sto det 8-3 på resultattavla.

Fortsatt forbedringspotensial

Trener for Trønder-Lyn, Ketil Fjæran var naturlig nok godt fornøyd med tre poeng, og spesielt den første halvtimen. Han var derimot ikke hundre prosent fornøyd med at laget hans ikke fullførte kampen i et like høyt tempo.

- Vi spilte til tider meget god fotball i dag. Det er fortsatt en del å pirke på, og spesielt er jeg litt misfornøyd med at vi ikke spiller den fotballen vi skal gjennom hele kampen og at slipper oss litt ned litt i perioder, forteller han.

Med en kamp igjen er Trønder-Lyn tre poeng bak serieleder Støren. De gulkledde har bedre målforskjell enn laget fra Midtre-Gauldal, så om de vinner sin kamp og Støren taper, vil Trønder-Lyn få opprykksplassen. Fjæran er fornøyd med at laget greide å holde spenningen helt til siste serierunde, men sier kampprogrammet gjør at opprykket blir veldig vanskelig.

- Det er sterkt av oss å være med å lage spenning helt inn til siste runde, det er vi fornøyde med. Samtidig må vi stikke fingeren i jorda og se at vi møter serieleder NTNUI2, mens Støren tar i mot Byneset i siste runde, en kamp de normalt vinner. Likevel skal vi gjøre alt vi kan for å slå studentlaget, så får vi håpe Byneset kan skape en overraskelse også, sier treneren.

Tap for Gimse

Også Gimse, som kjemper i andre enden av tabellen spilte kamp søndag. De tok i mot NTNUI2 på Brekkåsen, og tapte 0-4 mot laget som leder avdelinga. Det sto lenge 0-1 i den kampen, men Gimse ble slitne og slapp inn tre mål mot slutten av kampen. Stian Gran Olsen spilte søndagens kamp for Gimse, og forteller at flere spillere ikke var med til kampen mot studentene.

- Juniorlaget spilte kamp dagen før, og flere av spillerne ble prioritert der, fremfor å være med på seniorkamp. De mente at det var større sjanse for seier i juniorkampen, samt at seniorlaget kan berge plassen med seier i siste kamp mot Tynset 2 neste helg, forteller vingen.

Gimse ligger nemlig utsatt til med tanke på nedrykk, og bør nok ta poeng i den siste serierunden mot Tynset 2, som også er med i nedrykkskampen. Det kan bli en tøff bortekamp, spesielt om Tynset topper laget litt til denne kampen med flere spillere fra 3.divisjon-troppen sin, for å berge andrelagets eksistens i 5.divisjon.

Serien avsluttes neste helg

Den siste serierunden spilles neste søndag, med unntak av kampen mellom Tolga-Vingelen og Oppdal, som spilles lørdag. Da vil det bestemmes hvem av Støren og Trønder-Lyn som går opp til 4.divisjon, og Gimses skjebne vil bli bestemt. Skulle Oppdal tape sin kamp mot Tolga-Vingelen lørdag, vil Gimse uansett være berget før den siste kampen, men om Oppdal slår Gimse, kan de rødkledde ligge under streken før den siste runden spilles. Tolga-Vingelen er også med i nedrykkskampen, og er i likhet med Oppdal også avhengig av å ta poeng. De har dog to kamper igjen, og skal møte NTNUI2 borte på onsdag.

Bytter:

45 min: John Clair Øyaas inn for Erik Grinde

66 min: Harald Magnus Frengen inn for Kent Fremo Røskaft

84 min: Jan Pawel Wojdyr inn for Tobias Midtlyng Kvernrød

OPPRYKKSKAMP: Trønder-Lyn har fortsatt en mulighet til å rykke opp. Søndag slo de Tolga/Vingelen hjemme på Sørøya.
SUVERENE: Trønder-Lyn herjet til tider med Tolga-Vingelen, og bortelaget hang ikke med i store deler av kampen. Her er det kaptein Niklas Dahlø Wærnes som har dratt seg forbi et par motstandere, før han spiller ballen videre.