Melhus/Gimses herrelag har i mange sesonger holdt det gående takket være godt voksne menn med en kjærlighet for håndballsporten med følgende mantra: Vi spiller helt til en ny generasjon kommer og overtar. Nå tyder mye på at dette generasjonsskiftet er på plass. Sist helg innledet herrelaget 3. divisjonssesongen med å knuse Orkanger 35-26 i Horghallen. De fleste spillerne i troppen var under 20 år, bare Geir Ove Berg og Asle Hårsaker bidro til å dra snittet opp. Trener for damelaget, Jan Erik Wiedemann, er også involvert i herresatsinga og han mener håndballpublikummet i Melhus kan få mye å glede seg over i tiden framover.

- Vi har kommet godt i gang med generasjonsskiftet. Melhus har talenter som er blant de beste i regionen og det skal bli moro å følge dem videre, sier han.

16-åring scoret ti mål

En spiller som Stian Erdal Sivertsen scoret hele ti ganger i seriepremieren. Han er 16 år og en del av 01-laget som klubben har store forhåpninger til. I løpet av høsten og vinteren vil sannsynligvis enda flere 01-ere få prøve seg i voksenhåndballen. Treneren trekker også fram Sondre Orheim, en annen 16-åringen som har kommet langt i utviklingen.

- Det skjer denne sesongen. 01-årgangene har vært gode i mange år og flere av dem er født sent på året, så det vil komme inn fem-seks spillere til fra det laget. De spiller håndball med høyt tempo og er godt skolerte. De går for å være blant de best skolerte i regionen. Det vokser godt også i 02-årgangen, opplyser Wiedemann om.

Vil variere

Han tror herrelaget kan følge i samme utviklingsspor som damelaget.

- Først må de ta nivået og så kan de gå for opprykk sesongen etter. De vil gjøre feil og derfor er det urealistisk å håpe på opprykk allerede denne sesongen. Som damelaget i fjor er herrelaget i stand til å slå de beste lagene, men de vil også tape noen. En plassering blant de fire beste er mulig, tror han.