80 løpere møtte opp på Orkanger sitt løp i OG karusellen som ble arrangert fra Oksbåsen i Orkdal på kartet Geitryggen. Anders Solstad hadde lagt til dels krevende løyper i et småkupert terreng med blanding av hogst, noen myrer og tett skog.

Melhus har fortsett flest nybegynnere, men ikke så mange som i vår. Samlet i Nybegynnerløypa stilt 14 løpere onsdag kveld og hele 65 enkeltløpere har vært med i år til nå.

Leik med flest løypeseire

I toppen var det mange friske dueller i løypene, men det var også stort sprang ned til de siste. Første Leik-seier kom Gul løype på 2 km der Eivind Næve var klart best og har en trygg ledelsen i sammendraget også.. Dernest kom Ola Neraune fra arrangørklubben og Åse Høgsteggen (Leik).

Øyvind Østeggen også fra arrangørklubben Orkanger var raskest i Hvit løype som er 2 km og litt vanskeligere enn Gul. Trine Sunnset (Melhus) og Ola Grendal (Orkdal) fulgte nærmest. Sammenlagt er det Anne Kari Stubbsjøen (Lei) som leder knapt før lagkamerat Kjell Sølberg.

I den 3 km lange Grønn løype fikk Hege Solhjem til e knall-løp og fikk sin første løypeseier for året. Nærmest kom Leik-løperne Tone Almås og Oddbjørn Syrstad. De to første løperne bytter rekkefølge sammenlagt så langt, men det er ikke avgjort før siste løp.

Rød løype på 4 km er nest lengst og ble vunnet at Svein Unsgård for første gang i år. John Henry Hammer (Børsa) og Stein Ivar Foss (Melhus ble de nærmeste. Stein Ivar leder løypa, men det er svært jevnt i teten med spenning til siste løp.

Audun Bakk (Melhus) har allerede seieren i den 5,5km lange Blå løype inne, men måtte ta til takke med tredjeplass denne kvelden. Best var den helt ferske Leik-løperen Oskar Andre med Ola Keiserås (Leik) som toer og som også er nummer to sammenlagt.

Melhus med solid ledelse

Leik var 250 poeng bedre enn Melhus onsdag kveld, men har fortsatt 2500 poeng å gå på. Det må mer enn et jordskjelv til dersom ikke pokalen havner i Melhus, men det skal løpes først og ikke minst er det mange dueller å utkjempe i flere løyper siste onsdag i august.

Svein Unsgård (Leik) tok seieren i nest lengste løype på Orkanger, og klarte dermed sin første seier i Rød løype i år. Foto: Kjell Rune Logan-Halvorsrud