Søndag gikk Arctic Morgendagens Helter-rittet av stabelen i Tromsø, på avslutningsdagen til Arctic Race of Norway. Det var regjerende juniornorgesmester Idar Andersen fra Gauldal SK som vant rittet. I tillegg syklet klubbvenninne Anne Dorthe Ysland inn til en imponerende tredjeplass i jenteklassen.

- God rollemodell

– Dette er en stor prestasjon av Idar og Anne Dorthe fra Gauldal SK. En slik innsats, glød og læringsvilje gjør han til en god rollemodell i sykkelsporten. Med Arctic Morgendagens Helter-rittet ønsker vi å inspirere unge sykkeltalenter som Idar til å utvikle seg til å bli enda bedre, sier Cathrine Instebø, sponsorsjef i Statoil.

Sykkelrittet Arctic Morgendagens Helter er et samarbeid mellom Arctic Race of Norway, Norges Cykleforbund og Statoil. 120 unge sykkeltalenter fra seks land deltok på lagrittet, der 70 ryttere fordelt over sju ulike sykkelregioner var fra Norge. Målet med helgens arrangement er blant annet å sikre talentutvikling i sykkelsporten.

I tillegg til Idar Andersen, deltok også andre trøndere i Arctic Morgendagens Helter Rittet; deriblant Gauldal SK-rytterne Esten L. Vingen, Ida Langørgen, Eirin Wold Johansen og Anne Dorthe Ysland. Fra TVK stilte Jørgen Dragsten og Peder Dahl Strand, mens Joakim Horten Bakken forsvarte Stjørdals-Blink sin ære.

Flere fra Gauldal på pallen

Det var ikke bare Idar Andersen som hadde en knalldag på sykkelsetet i Tromsø. Også Anne Dorthe Ysland la det meste av norske og internasjonale konkurrenter bak seg da hun spurtet inn til en tredjeplass. Nora Tveit fra Stavanger på kom på første og Jennifer Holl fra Skottland fikk andreplassen.

De sterke prestasjonene fra Andersen og Ysland bidro også til at region Midt kunne ta med seg en andreplass i lagkonkurransen.

Hushovd imponert

Thor Hushovd er ambassadør for Arctic Morgendagens Helter-rittet som inngår i talentprogrammet til Statoils Morgendagens Helter. Lørdag inviterte han de unge talentene på talenttreff der han selv holdt motivasjonsforedrag. Den tidligere verdensmesteren understreket at det kreves ekstrem hard jobbing for å nå elitenivå, men at entusiasme for sporten også er en viktig drivfaktor for å nå toppen.

– Jeg er imponert over talentene fra Trøndelag sine prestasjoner under Arctic Morgendagens Helter-rittet, og den innsatsen de legger ned for å bli bedre syklister. Mitt beste råd til dem er å utfordre seg selv, lære enda mer, og opprettholde gløden og gleden av å sykle sier ambassadøren for Morgendagens Helter.

I proffenes arena

Like før proffene syklet siste etappe i Arctic Race of Norway i Tromsø, fikk de unge syklistene hevde seg i den eksakt samme traseen gjennom Arctic Morgendagens Helter-rittet. 120 talenter konkurrerte i en 6,4 kilometer lang rundløype, der jentene fullførte 10 runder og guttene 15 runder.

De tre beste regionene mottok pengepremier på totalt 60.000 kroner, øremerket til talentutvikling.

Andre nasjoner som deltok var Storbritannia, Skottland, Frankrike, Finland og Tyskland.