Tom Kåre Svegård Nikolaisen fra Lundamo spiller til daglig for Kolstad Håndball, men i sommer er han en del den norske troppen som er kvalifisert til junior-VM i håndball, som i år arrangeres i Algerie.

Han var også med i junior-EM i fjor, men dette er hans første verdensmesterskap.

–Det er veldig kult å være en del av et så stort mesterskap, spesielt i et land som Algerie, som ikke akkurat er kjent som den største håndballnasjonen i verden, sier han til Trønderbladet.

Kommer fra tung sesong

Forrige sesong var en berg- og dalbane for stortalentet, da han slet med en kneskade gjennom store deler av sesongen. Nå er kneet endelig bra igjen, og han gleder seg masse til å komme i gang med ny sesong, og håper å kunne bite fra seg både for Kolstad, og nå for Norge under VM.

–Først og fremst har jeg en ambisjon om å få så mye spilletid som mulig, enhver idrettsutøver har jo lyst til å bidra og prestere, spesielt under disse omstendighetene. Lagets ambisjoner er i første omgang å kunne sikre en plass i sluttspillet, også får vi ta én kamp om gangen, forteller lundamosbyggen.

Full pott så langt

Norge befinner seg i gruppe A, sammen med Sør-Korea, Færøyene, Chile, Ungarn og Tyskland. Så langt har Norge tatt hjem seieren i alle de fire første kampene, og mandag kveld venter det en ren gruppefinale mot Tyskland, som også står med full pott. Tom Kåre forteller blant annet om en vanskelig kamp mot Sør-Korea, som til slutt endte med en knepen 31-29 seier til Norge.

–Det var en veldig tøff kamp, de spiller en veldig uvanlig type håndball. De er veldig hurtige, og har et forsvar som spiller veldig utgruppert, man kan nesten si at de sto mann-mann til tider. Heldigvis klarte vi å holde ut, og sikret en viktig seier der, sier Kolstad-spilleren.

Kampen mot Ungarn var en nøkkelkamp for det norske laget. Tyskland ble på forhånd sett på som favoritter, så det var viktig å slå ungarerne for å kunne sikre plassen bak tyskerne inn mot mellomrunden og sluttspillet. Et energisk og krigende norsk lag dominerte kampen, og kunne til slutt juble for en knallsterk 31-22 seier.

–Kampen mot Ungarn var rett og slett bare veldig bra. Vi gikk inn mot kampen med en enorm tenning, og vi dominerte fra start til slutt, sier Tom Kåre.

Mulig skandinavisk møte

Norge nedsablet Chile (41-16) og beseiret Færøyene (29-23) og står som sagt med full pott før møtet med Tyskland. De to lagene møttes også i fjor under junior-EM, da ble tyskerne for sterke og vant til slutt 30-23.

Det ser ut til å bli et nabomøte uavhengig av resultatet mot Tyskland. Gruppe A møter nemlig gruppe B i mellomspillet, og der befinner både Sverige og Danmark seg. Uansett motstander, vil det bli en vanskelig kamp for de norske guttene, men de har allerede vist at de kan hamle opp med de aller beste.