I dag ble junior-og rekruttlandslagene presentert på en pressekonferanse i Statoils hovedkontor på Fornebu. Fredrik Riseth tok gull på sprinten i U23-VM i USA i vinter og var en sterk kandidat for rekruttlandslaget, men han ble veid og funnet akkurat for lett. 21-åringen fra Melhus ble oppringt av rekruttrener Anders Bystrøm i forrige uke.

- Han fortalte at det stod mellom meg og en annen løper om den siste plassen på laget. Jeg kom ikke med og Anders begrunnet det med at den andre løperen har et bredere spekter å prestere på. Jeg skjønner uttaket, men det er veldig kjedelig når jeg er så nær å komme med. Jeg får satse på at jeg blir tatt ut neste år, sier Riseth.

Med landslagene avklart, ligger det i kortene at 21-åringen fortsetter på Team Trøndelag. Riseth avbrøt sesongen etter kollapsen for Byåsen i NM-stafetten. Kort tid etter fikk han påvist lungebetennelse og rådet fra legen levnet ingen tvil: avbryt sesongen nå.

- Det går bedre nå. Jeg er faktisk på vei til Selbu for å gå på ski, fortalte Riseth da Trønderbladet hadde han på tråden før helga.

Lørdag drysset det 20.000 kroner både til Riseth og skøyteløper Camilla Lund da Sparebank 1 Midt-Norge delte ut stipend.