Melhus IL har ikke hatt damelag i seriespill på mange år, men 2. påskedag gjør klubben comeback i seniorfotballen. Da tar det nyoppstartede damelaget den korte veien til Klett for å møte samarbeidslaget Leinstrand og Heimdal.

- Vi er spent på hvordan motstanden blir. Det blir sikkert nivåforskjell på lagene, fram dem som har stresset sammen et lag til lag med mange veteraner som har spilt mye tidligere, forteller Liv Randi Sira.

Hun er en av flere som har tatt intiativ til å bygge opp jentefotballen i Melhus IL. I fjor høst ble det arrangert jentefotballdag i Gruva og i vår skal suksessen gjentar. I tilegg gis tilbud til SFO i Melhus.

- Vi har startet damelag for å gi et tilbud til dem som har lyst til å spille fotball lenger. Nå kan spillere bli i klubben i stedet for å forlate Melhus, for det er det mange som ikke er interessert i.

Spillergruppa har trent to ganger i uka siden starten av året og det har kommet flere og flere spillere til. Spillergruppa spenner fra 18 til 43 år, noen har tilknytning til Melhus IL, mens andre igjen har kommet med «kaillen» eller av andre årsaker. Foreløpig stiller damelaget i 7-serien, men kan bli et 11-lag hvis interessen fortsetter å øke.

Liv Randi Sira forteller at jentesatsinga opplever sterk støtte fra styret i fotballgruppa.