Ingrid Syrstad Engen har spilt flere mesterskap med det norske flagget på brystet. Nå gjenstår bare tre kamper før hun og resten av J19-landslaget kan booke billetter til sommerens EM som spilles i Nord-Irland i august. Norge er i gruppe med Sverige, Serbia og Italia og har fordelen av at kampene spilles i Norge, nærmere bestemt Sarpsborg og Fredrikstad.

Først ut er kampen mot våre naboer i øst på Sarpsborg stadion i kveld. Med seier tar Norge et stort og viktig steg mot sommerens EM.

- Sverige er nok den tøffeste motstanderen og det blir spennende å starte mot dem. Det er viktig for selvtilliten å slå dem, sier Ingrid Syrstad Engen på telefon fra Sarpsborg, der troppen har vært samlet siden søndag.

- Stole på egne ferdigheter

Italia og Serbia rangeres rett bak «søta bror».

- Jeg kjenner godt til Sverige og Italia. Serbia kjenner jeg ikke så godt til, men det blir jevnt mellom alle lagene, tror Engen.

- Hvordan skal dere gå videre fra denne gruppa?

- Vi må fokus på det vi er gode på og stole på egne ferdigheter. Bli bedre på siste tredel av banen og sette sjansene våre. Og så skal vi ødelegge for motstanderne ved å være aggressive og presse høyt i banen, er 18-åringens advarsel til kvalikmotstanderne.

Kveldens kamp overføres direkte på fotballforbundets hjemmeside.

Har mye å gjøre i EM

Ingrid Syrstad Engen vraket profftilbud Velger å forlenge kontrakten med Trondheims-Ørn.

Trondheims-Ørn-spilleren håper at Norge kan dra nytte av at kvaliken spilles på norsk jord.

- Det er veldig bra at kampene spilles i Norge og jeg håper på mye publikum, sier hun.

Stortalentet fra Melhus har etter hvert blitt vant til å plotte inn «mesterskap» i kalenderen og håper hun kan gjøre det samme for datoene 8.-20. august.

- Det hadde vært utrolig artig å klare et sånt mål. Jeg husker EM i fjor godt og ønsker flere samlinger med dette laget. Vi er en bra gjeng med forskjellige kvaliteter, det handler om å få det ut i kamp og det har vi slitt med. Men vi har masse kvaliteter som kan få oss langt i et mesterskap, mener Engen.

Seriestart i påsken

- Hvordan er formen din?

- Jeg føler at jeg har fått gjort en veldig bra vinter uten skader eller sykdom. Formen er der den skal være, sier hun.

2. påskedag innledes sesongen med hjemmekamp mot Kolbotn. Midtbaneeleganten ivrer etter å komme i gang så fort EM-billetten forhåpentligvis er i boks.

- Det gikk veldig tregt i starten av oppkjøringen, men nå er det plutselig seriestart. Jeg gleder meg masse, sier hun.