– Lone er reflektert og bevisst og kjenner kroppen. Hun vet hvor mye hun tåler og er flink til å passe på at det ikke blir for mye, sier Melhus-trener Martin Hovin.

At hun kan holde igjen på treningen om kroppen kjennes sliten, er en stor styrke å ha når hun mot det siste junioråret får mye mer tid til rådighet for trening.

– Så er hun så tøff og rå i hodet og har en utrolig stayerevne.

– Ja, Lone er så dyktig til å presse seg og få ut det hun er god for. Om hun er sliten, klarer hun likevel å hente ut mer. At hun skulle vinne junior-NM-gull, var heller ikke overraskende. Jeg har sett og vet at hun har høyt nivå gjennom og hennes deltakelse på en juniorlandslagssamling i fjor høst, sier juniorlandslagstrener Geir Endre Rogn.

Alene i tet

Den nyblivne norgesmesteren gikk hardt fra start av på 15-kilometeren og fikk allerede etter én kilometer høre at det var ledelse med fem sekunder. Et halvminutt foran henne gikk forhåndsfavoritten og trippel juniorverdensmester Marte Mæhlum Johansen.

– Det var godt å se ryggen hennes.

Avstanden ble bare kortere. Gullet på 15 kilometeren i Kilbotn, like utenfor Harstad, ble tatt med 13,8 sekunders margin. Johansen fra Melhus først og Johansen fra Toten på andreplass.