Lone Johansen fra Melhus gikk helt til topps i junior-NM i langrenn fredag. Hun vant 15-kilometer fristil i klassen 19/20 år. Med vinnertiden 40.43,6 var Johansen hele 13,1 sekunder foran Martine Lorgren Øvrebust fra Stordal på sølvplassen mens Marte Mæhlum Johansen, Østre Toten (13,9 sekunder bak) tok bronsen.

Slår VM-vinnere

Martin Hovin la opp som skiløper for et par sesonger siden og overtok treneransvaret for de eldste utøverne i Melhus IL ski, deriblant Lone Johansen. Han er ikke overrasket over at 18-åringen gikk helt til topps i dag.

- Jeg har hatt troen på at hun kunne klare det. Lone har tatt noen vanvittige steg de siste sesongene, det er skikkelig artig å jobbe med utøvere som har den lidenskapen som skal til. Hun slår utøvere som tok gull i junior-VM og hun er yngst i 19-20-klassen, sier Hovin imponert.

- Kjempegode ski

Treneren så tidlig i rennet at Johansen kunne være med og kjempe om en medalje.

- Jeg så det på første runden, hun var så kontrollert. Vi hadde taktikken klar fra start, og det var å ha litt å gå med på andrerunden. I dag hun bra kropp og gode ski, forteller Hovin.

Det bekreftes av gullvinneren selv:

Kroppen føltes på topp og skiene var kjempegode, skriver hun i sms.

I kveld ble 18-åringen feiret med en bedre middag og kake i huset som utøvere og trenere fra Melhus har leid i anledning junior-NM i Harstad.

- Vi må ha litt markering når det blir gull, mener Hovin.

I morgen står fem kilomester klassisk på programmet. Hovin tror eleven kan kjempe om enda en medalje.

- Med bra dagsform og gode ski kan hun det, mener han.

Tiril Liverud Knudsen fra Konnerud (21,2 sekunder bak) og Julie Victoria Berg fra Leksvik (1.14,3 bak). Løpet var med enkeltstart. Synne Reitan fra Støren sportsklubb ble nummer 36.

Junior-NM arrangeres i Harstad. Mesterskapet fortsetter med klassisk enkeltstart (5 og 10 km) lørdag, og stafett søndag.