Da Norges Fotballforbund og Trøndelag Fotballkrets offentliggjorde avdelingsoppsettet for 6. divisjon, var det med to rivaliserende klubber på samme plass – kun adskilt av en liten skråstrek. Sokna – som rykket ned med null poeng fra 5. divisjon etter 2016-sesongen, stiller lag sammen med Singsås, som ikke har at A-lag i seniorfotballen for herrer de siste sesongene.

- Det er rett og slett for dårlig spillermateriell, så vi gjør det for å få til aktivitet, er den ikke så altfor overraskende grunnen fra Bjørn Aamo. Lederen i fotballgruppa i Sokna IL fikk signaler fra spillergruppa om at dette var sterkt ønsket. Derfor har lagene slått seg sammen i en ettårig avtale.

- Spillergruppa selv har bedt om at vi kanskje bør få i gang dette. De har funnet ut at begge partene vil slite med å stille lag uten hverandre, sier Aamo.

- Ingen av lagene hadde klart seg gjennom hele sesongen uten denne sammenslåingen, understreker han.

Liten stall

Aamo nevner et samarbeid med Støren på yngre nivå som en av årsakene til at spillergruppa har minsket.

- Vi har en del spillere på Støren og nå planlegger vi et samarbeidslag på G19 med Støren. Da må vi spille sammen med Singsås for å få aktivitet på A-laget og det er hovedmålet vårt. Å få flest mulig i aktivitet, sier Aamo.

Les også: Sokna IL satser stort

- Det kommer opp flere kull etter hvert, så vi håper jo at vi kan få klart å stilt eget lag, forteller han. Singsås skal administrere laget, så mest sannsynlig blir hjemmedraktene i Singsås-farger, mens bortedraktene blir Sokna-grønne. Hjemmekampene blir spilt begge steder, samt en del på Støren.

- Støren blir også treningsarenaen. Det er lange vintere her oppe i høyden vet du, ler Aamo.

- Hvordan blir det å stille lag uten de grønne draktene som kjennetegner Sokna?

- Vi er Sokna-tilhengere, så vi hadde primært ønsket å stilt eget lag, men når vi ikke klarer det så er aktivitet punkt en, sier Sokna-lederen.

Aamo understreker at det ikke var fjorårets småpinlige tapsrekke og null poeng som gjør at sokndølene nå ser seg nødt til å få hjelp utenfra. Det er heller ikke avklart hvem som trener Sokna/Singsås i 2017. Men kan to gamle rivaler samarbeide sammen i det hele tatt?

- Det har vært noen gnisninger mellom klubbene historisk sett, men det ser ut som det holder på å snu litt, sier Aamo.

- Hva med dere, er dere lett å jobbe med?

- Jeg håper det!