- Det blir vanskelig å bli med der, men det er muligheter. Norge har foreløpig bare én plass og hvis vi får flere plasser, så er det to som er mye raskere enn meg, fortalte Melhus-jenta på telefon fra den tyske hovedstaden før helga. Der gikk hun verdenscup, hennes siste denne sesongen. En sesong som har litt for fort for sykdomsplagede Lund.

Nå kan sesongen avsluttes enda tidligere enn planen. Med 18. plass i B-pulja på 3000-meter og 23. plass på 1500-meter, ser det vanselig ut med en VM-plass i Vikingskipet i mars. Ida Njåtun er sikker, mens NM-vinner Sofie Karoline Haugen og Ellen Bjertnes ser sterke ut. Lund er sannsynligvis nummer fire i køen.

Mye har gått mot Lund

- De henter mye på de korte distansene, sier 3000-meterspesialisten.

Sesongen har gått fort unna for skøytetalentet, som var i toppform og pigg til sesongen skulle skytes i gang i fjor høst. Gode økter i Inzell og Leeuwarden la et optimalt og godt grunnlag. Sesongen gikk litt tråere.

- Nå har det vært mye halvveis. Det har blitt mye reising, jeg har blitt syk, jeg har gått i dårlig vær på Leangen og gått alene uten trener. Det har ikke vært optimalt, erkjenner Lund.

- Alt koster mer nå

- I høst var formen mye råere, da hadde jeg en helt annen form. Nå kan jeg nok bare vise mitt nest beste nivå. Jeg kjenner at pulsen er høyere på ting jeg gjør nå og alt koster mer enn det gjorde i sommer og i høst, sier hun ærlig.

Derfor var ikke forventningene all verden. Forrige verdenscuphelg i Heerenveen for seks uker siden endte med skuffelse, før det ble tre distanseseiere men ingen sammenlagtseier i NM Allround på hjemmebane i desember. Etter det har hun knapt gått løp, siden hun var reserve i EM i Heerenveen og sykdom har satt en stopper for litt. En 3000-meter i Stavanger er det hun har gått siden.

- Det gikk litt for lenge uten løp på glatt is. Det har ikke vært all verden med løp i Norge, i tillegg har jeg vært litt småsyk, sier Lund.

- Det har vært litt stang-ut, men jeg har fått trent bra og jeg tror grunnlaget er godt, sier hun.

Kuttet seg på trening

At det i det hele tatt er verdenscup i Berlin for Melhus-jenta skal hun derimot prise seg lykkelig for – tross alt. For det ble en dramatisk trening onsdag, da hun kolliderte med en russisk skøyteløper på trening og fikk en skøytespiss mot akillesen.

- Det så skikkelig stygt ut, så det er litt overraskende at det gikk såpass bra. Han kom inn i meg i stor fart og tok beina mine. Jeg fløy i lufta og så fikk jeg en skøyte over akillesen. Det kuttet både meg og skøyteskoen – heldigvis et veldig lite kutt. Jeg blødde veldig mye, men måtte bare sy tre sting, gjenforteller hun.

Les også: - Gleder meg til å møte verdenseliten

- Jeg tenkte at dette aldri kunne gå bra. Vi går i full fart med kniver på beina, så det kan gå skikkelig stygt. Jeg kunne jo skåret av meg akillesen eller skadet meg stygt ved å lande på ryggen eller hodet, sier Lund.

Ble syk igjen

Heldigvis gikk det bra og dermed ble det i hvert fall en viktig verdenscuphelg på god is i Berlin.

- Jeg ble litt bekymret rett før uttaksløpet, da jeg ble syk – igjen! Da tenkte jeg «kødder du?», skal dette ryke også. Da følte jeg at jeg hadde uflaks, for formen var god og jeg bruker lang tid på å komme tilbake etter sykdom, sier Lund.