Lillehammer (NTB): Japaneren Takehiro Watanabe var best i hopprennet i den store bakken i Lillehammer søndag. Han har en knepen ledelse før langrennet i kombinert.

Tyskerne Eric Frenzel og Björn Kircheisen ligger på de neste plassene, mens Akito Watabe på fjerdeplass er 11 sekunder bak landsmannen på fjerdeplass.

Godt hopp

Jørgen Graabak er det store norske håpet i kombinertrennet. Han hoppet inn til femteplass med 137 meter og 3 x 18,5 i stil. Graabak gjorde et godt hopp og har 19 sekunder å ta inn på teten.

Det kommer til å bli et fantastisk tett og spennende langrenn, der differansene er ørsmå.

- Jevnt og kult

– Det kommer til å bli et veldig jevnt og kult langrenn, sa Graabak til NRK noen minutter etter at han var ferdig med hopprennet. Han la til at han må studere resultatlisten nøyere før han kunne si med sikkerhet hvordan han vil legge opp langrennet senere søndag, men mye taler for at han vil forsøke å kjøre seg så raskt som mulig inn i ryggen på konkurrentene.

– Jeg er godt fornøyd med hoppingen min, og jeg føler meg sterkere og sterkere i langrennet for hver dag, sa Jørgen Graabak.

Magnus Krogh ligger på 13.-plass etter hoppingen, på plassen bak Johannes Rydzek. De kommer til å gå ut så å likt fra start i det ti kilometer lange langrennet.

Harald Johnas Riiber tok 20.-plassen etter hoppingen og var tredje beste nordmann. (©NTB