For første gang i Melhus ble det arrangert en fotballcup med tre spillere på hvert lag. Ja det er sannsynligvis første gang utenfor Trondheim, forklarer lederen for Bankhallen Cup, Jens Kristian Auke. I Trondheim har det i noen år vært arrangert slike turneringer, men alle har vært innendørs. På Melhus lørdag og søndag var alle kampene flyttet innendørs, på kunstgras i Bankhallen. Perfekt for årstida, og fint for fotballivrige unger som gjerne vil tøye sesongen litt ekstra.

Påmeldinga var større enn forventet, og i løpet av de to dagene var 180 lag i aksjon, fra 26 klubber. Nesten 900 unger mellom seks og ni år kjempet sammen på grasmatta. Dette må være fotballens svar på sprintløp, med korte kamper på åtte minutter, og bitte små baner. Alle lagene gjennomførte fem kamper hver, og det var lik premie til alle.

Suksess fra første kamp

– Vi er overveldet over den store responsen vi fikk dette første året. Ungene gleder seg, og vi må kunne si det har vært en stor suksess, sier Jens Kristian Auke. Han gleder seg også over at Melhus og Gimse kunne gå sammen om dette arrangementet.

Les mer: - Helt overveldende respons.

Tremannslag for de yngste årsklassene er en nysatsing innen Norges Fotballforbund. Framtidas seriespill for de yngste kan komme til å foregå på denne måten, framfor lag med fem spillere.

– Ballen er hele tida i spill, fordi vi har vanter rundt banene. Spillet passer godt til små barn, og det blir ofte mange mål. Kampene blir jevnere, og her er det ingen som vinner 20–0. Ungene storkoser seg, sier Auke.

Kan bli tradisjon

Han tror Bankhallen Cup kan bli en tradisjon. Det er plass i hallen til langt flere lag, og helga har vært sosial for foreldre, besteforeldre og søsken, med kafeteria og god plass. Lagene som hadde reist lengst kom helt fra Kyrksæterøra, og det var god oppslutning fra lag i Trondheim.

Lea Elise Heggvold på sju år syntes det var kjempeartig.

– Det var bra, bra, bra, hundre ganger bra, sa hun.

Mia Susanna Lein syntes også det var artig og lærerikt.

– Vi lærer å samarbeide på banen, og så er det god trening, sa hun.

Les mer: Jentenes egen fotballdag.

Gimse idrettslag med ett av sine lag, bestående av, fra venstre: Martine Tirslaug, Mia Susanna Lein og Mia Charlotte Hammerø. Foto: John Lerli
Stor innsats og jublende glede. Martine Tirslaug nærmest kamera. Foto: John Lerli
Stor begeistring etter målscoring. Foto: John Lerli