–Det var fint å gå hele veien og joggeskoføre, sier Kaj Vidar Sandvold (55) og Birgit Dyrendalsli (52) fra Vanvikan etter at de har kommet ned fra toppturen til Forollhogna i Midtre Gauldal.

Bortsett fra et lite parti med snødekke, var det tørt og fint å gå på stien opp til fjelltoppen forteller de spreke turgåerne.

Les også: Ordførertur til nabokommunen

Fylket rundt

Vel nede på Hognarasten avkjøler de beina i elva Bua før de setter seg i bilen for å kjøre til Røros. Planen var å ta en ny topp i går og så en annen topp på torsdag.

–Det var mye folk på toppen og Forollhogna er en populær turplass. Flere har skrytt av Forollhogna, og det ble en flott tur. Det blir nok flere turer dit, sier de to.

Parkeringsplassen ved Hognarasten innerst i Synnerdalen er full av biler, og været var tirsdag også det rette for en fjelltur. Det var halvskyet og rundt 16 grader. I fjellet var det ingen insekter forteller de to turgåerne.

Egen app

Sandvold og Dyrendalsli har bestemt seg for å gå på den høyeste toppen i hver kommune i Sør-Trøndelag. Toppene er pekt ut av Trondhjems Turistforening, og i Midtre Gauldal er det den 1332 meter høye Forollhogna som er målet. Fjelltoppen er en del av Forollhogna nasjonalpark og det er panoramautsikt fra toppen. Opp 24 er konseptet kalt, og Sandvold forteller at de bruker appen for å finne fram til toppene.

–En slapp å spekulere på hvor en skulle gå og det var lett å følge stien da vi skulle gå til Forollhogna. Det var første gang vi var der, sier Dyrendalsli.

Les også: Gå på tur med fiskestanga

Forollhogna var deres 18. topp og det betyr at de har igjen seks. Blant dem er Sylan. Trondhjems Turistforening har pekt ut Rensfjellet som høyeste topp i Melhus selv om toppen ikke ligger i Melhus. Som tidligere omtalt ligger toppen i nabokommunene. Sandvold forteller at de gikk helt opp på toppen og så et stykke ned i skråninga for å finne toppunktet til Melhus. De ler godt da de får høre om at Melhus måtte gi seg på at Rensfjelltoppen ikke er høyeste punkt i Melhus.

–Da vi var på Rensfjellet, gikk vi også innom Kråkfjellet som er Klæbus høyeste topp, forteller Dyrendalsli.

UTSIKT: Fra toppen av Forollhogna har en fantastisk utsikt utover fjellheimen. Bildet er tatt ved en tidligere anledning.