Etter 1–0 seier mot Frankrike i åpningskampen, ble det 1–0 tap mot Nederland i kamp nummer to for de norske jentene. I dag møter de røde, hvite og blå vertsnasjon Slovakia. Ingrid Syrstad Engen måtte sone karantene for gule kort i åpningskampen, men var med fra start mot Nederland. Engen er med i troppen til dagens kamp mot Slovakia. Kampstart er klokken 17:00.

Les også: Norge uten Syrstad Engen slo Frankrike

0-12 så langt for vertsnasjonen

EM på hjemmebane har vært tøft for de slovenske jentene. I åpningskampen ble det 0–6 tap for Nederland. Frankrike ville ikke være noe dårligere og kamp nummer to for Slovakia endte også med kalassifrene 0–6 i favør Frankrike. Slovakia er i praksis slått ut av mesterskapet, og i tredje og siste gruppespillskamp venter det elleve norske jenter på den andre siden av midtstreken. Den slovenske landslagstreneren Branislav Petrovic mener at mesterskapet er en suksess for slovensk kvinnefotball uavhengig av de sportslige resultatene.

–Dette mesterskapet er en milepæl for jentefotballen i Slovakia og jeg håper det vil åpne seg muligheter for våre spillere etter EM. I tillegg vil organisasjonen bli styrket etter å ha arrangert et så stort mesterskap som dette, sier treneren til uefa.com.

Les også: Nederland neste for Syrstad Engen

-Vil avslutte gruppespillet med seier

Landslagstrener for de norske jentene, Nils Lexerød, sier til fotball.no at de har studert det slovenske laget godt.

–Fokuset vårt er å vinne den kampen. Vi har sett Slovakia i noen kamper før og skal gjøre en like grundig jobb med å analysere dem som vi har gjort før kampene mot Frankrike og Nederland, sier Lexerød.

Les også: Ingrid fikk nok et talentstipend

Slik går Norge videre

Etter to av tre kamper i gruppespillet står Nederland med seks poeng, Norge og Frankrike med tre poeng og vertsnasjon Slovakia med null poeng. Dette gjør at mye kan skje i gruppespillets siste kampdag. Fotball.no har laget en oversikt over hvordan Norge kan gå videre fra gruppespillet. De skriver følgende:

Dersom Nederland vinner eller spiller uavgjort mot Frankrike går Norge videre med uavgjort eller seier mot Slovakia.

Med norsk og fransk seier i morgen vil både Norge, Nederland og Frankrike ha seks poeng. Innbyrdes oppgjør mellom de tre lagene teller først når rekkefølgen skal avgjøres, men i og med at Norge har slått Frankrike, Nederland har slått Norge og Frankrike da har slått Nederland, ligger lagene likt også her og målforskjellen mellom lagene er da neste punkt på lista.

Dersom de franske jentene vinner med mer enn ett mål er Norge videre. Da vil Nederland få negativ målforskjell i de innbyrdes oppgjørene. Men om Frankrike slår Nederland med bare ett mål blir det mer komplisert.

Med 1-0-seier til Frankrike, vil alle tre lagene ha 1–1 i målforskjell i de innbyrdes kampene. Da vil resultatet fra kampene mot Slovakia også telle. Da må Norge score mer enn seks mål mot Slovakia for å gå forbi Nederland og Frankrike som begge vant 6–0 mot vertslandet.

Om også Norge vinner 6-0, vil lagene være likt igjen og lagene med færrest disiplinærpoeng vil gå videre (poeng for gule og røde kort). Dersom også dette er likt blir det trekning.

Dersom Frankrike slår Nederland med ett mål og Nederland scorer, for eksempel 2-1, vil de to lagene gå foran Norge med flere scorede mål i de innbyrdes kampene.

Dersom både Frankrike og Norge taper den siste kampen vil tre lag ha tre poeng. Da ryker Norge ut på målforskjellen.

I den andre gruppen i EM er det allerede klart at Spania og Sveits går videre til semifinalen. De to møtes til kamp om gruppeseieren senere i dag.