Gauldal Raceweekend er et samarbeid mellom Støren Ski, NMK Støren, NMK Gaula Motorsport og Lundamo IL. Arrangementet skulle bestå av en kombinasjon av motorsport, rulleski og løping, hvor de tre grenene kjører i én og samme trasé.

Les også: Får Norges eneste kombinasjonsløp

For få påmeldte

Mye tid og penger ble spyttet inn i prosjektet, men likevel måtte hovedansvarlig Arild Solberg ta den tunge avgjørelsen om å avlyse årets happening.

–Hovedgrunnen til at vi måtte avlyse var at vi hadde for få påmeldte til løping og rulleski. Vi var sikret på motorsportdelen, men vi var fast bestemt på at alle delene skulle gjennomføres på en likeverdig måte. Vi hadde i utgangspunktet tenkt at sykling skulle være den tredje delen, sammen med motorsport og rulleski, men det ble aldri noe av. Derfor ble det ikke bestemt at den tredje delen skulle være løping før i juni, noe som førte til en veldig kort påmelding. Ferien var også mye mer utslagsgivende enn vi hadde forventet, forteller Solberg.

Tok det rette valget

Solberg mener at de absolutt kunne ha tatt sjansen på å arrangere likevel, men han er skråsikker på at han gjorde det rette da han tok den endelige avgjørelsen forrige mandag.

–Vi hadde en diskusjon om hvorvidt vi skulle fortsette eller ei, og vi kom til slutt fram til at det var best å kaste inn håndkleet for i år. Vi kunne ha kjørt på og gjennomført arrangementet, men vi tror den økonomiske risikoen hadde blitt altfor stor, samtidig som det ikke hadde blitt så bra som det kunne ha blitt. Det hadde vært helt forferdelig å vite at utøvere og publikum ikke hadde vært fornøyde med arrangementet, sier Solberg.

Les også: Folkefest i Ulvstuhaugen

Prøver igjen til neste år

Selv om årets Gauldal Raceweekend ikke blir noe av, ser Solberg lyst på fremtiden og tror ikke alt arbeidet har blitt gjort forgjeves.

–Vi har lært mye av det som har skjedd, og skal prøve på nytt igjen neste år. Vi vet hva vi må gjøre, og satser på å lage et fantastisk arrangement i 2017 for både publikum og utøvere, forteller Arild Solberg.