Løperne i St. Olavsloppet er halveis etter starten i Østersund onsdag morgen. I morgen setter deltakerne løpebeina på norsk jord, da skal strekningen Sandvika til Levanger tilbakelegges. Lørdag er det målgang på torget i Trondheim.

Sokna-Støren 1 er med sin 10. plass best av de lokale lagene etter dag to. Det er også målsetningen til laget som ble nummer seks i fjorårets utgave. Da hadde klubbene flere løpere å ta av.

- I år er det mer belastning på dem som er med og flere må løpe dobbeltetapper, sier Bjørn Horg, som har påtatt seg lederrollen for Sokna-Støren 1.

14 minutter skiller ned til 11. plassen, Horg tror derfor topp 10-plassen er sikret allerede. Spørsmålet er om laget kan klatre på resultatlisten. På plassen foran ligger Svorkmo NOI, som leder med syv minutter på Sokna-Støren 1.

- Det er mulig. Vi har to hele dager igjen og alt kan skje, sier Horg.

Les også:

Ladet opp til Loppet med fluefiske

Dag tre av «Loppet» er langt mindre krevende enn hva løperne har vært gjennom med mange høydemetere opp mot grensen til Norge.

- Nå har vi gjort oss ferdige med bakkene, så det blir forholdsvis lett terreng til Levanger, sier Horg.

Fredag er det Eivind Sell Moholdt som løper første etappe for samarbeidslaget, det er hans første etappe i årets utgave av St. Olavsloppet.

IL Leik er nest best av de lokale klubbene etter dag to med 24. plass. Deretter følger Leinstrand IL på 42. plass, Budal på 54. plass og Sokna-Størens 2. lag er trygt plassert som nummer 81.

Totalt er det 165 lag som løper i år.