Soknas fotballjenter kom stinne av selvtillit til vårsesongens siste kamp hjemme mot Tangmoen etter å ha slått Selbu/Tydal på bortebane i forrige runde, men måtte ha en i fleisen før laget våknet skikkelig.

- Vi leverer en dårlig og en god omgang i dag. I første omgang er vi direkte dårlige, men 2. omgangen er jeg ganske godt fornøyd med. Da ligner vi mer på oss selv og spiller slik vi ønsker å framstå, oppsummerer Sokna-trener Geir Bekken torsdagens møte på Støren gras.

Baklengsmål vekket vertskapet

Kampen tok fyr først midtveis i 1.omgang da gjestene fra Stjørdal tok ledelsen, men to kjappe scoringer av henholdsvis Marianne Reitaas og Marita Storli snudde kampen i løpet av drøyt fem minutter. I 2. omgang var det klasseforskjell på lagene.

To mål av Tove Endalsvoll og ett av banens beste, Oda Fagerbekk, fastsatte til slutt resultatet til 5-1.

- I 1. omgang gjør vi mye rart. Det er vår første kamp på gress for året. Vi sliter litt med det i starten, uten at det er noen unnskyldning. Det er likt for begge lag. Det kan hende vi trenger litt tid på å tilpasse oss underlaget, men etter hvilen er vi det klart beste laget og vinner til slutt veldig fortjent, sier Bekken.

Luke til bunnlagene

Torsdagens seier var ekstra viktig med tanke på tabellsituasjonen. Ettersom hele tre lag rykker ned er avstanden ned til nettopp Tangmoen under streken sju poeng. Med tap hadde plutselig Bekkens jenter for alvor vært involvert i bunnstriden etter ferien.

- Dette var en ekstremt viktig seier for oss. Nå fikk vi et kjærkomment pusterom ned til lagene under oss på tabellen. Samtidig er Tangmoen et lag vi skal slå, forteller han.

Ønsker å etablere seg

- Alt i alt er jeg brukbart fornøyd med vårsesongen. Det er stor nivåforskjell på de beste og dårligste lagene i denne serien. Målet vårt er å etablere oss midt på tabellen og det ser det ut som vi skal klare. Etter sommerferien får vi tilbake flere spillere fra skade og barnefødsel, så jeg ser positivt på fortsettelsen, avslutter den sympatiske Sokna-treneren.

Sokna-jentene tar nå helt fri i tre uker før laget samles til fellestreninger igjen. Første kamp etter sommerferien er hjemmekamp mot Vestbyen 12.august.