Både Leik og Gauldal sto med full pott etter fem runder av årets 6.divisjon. Etter onsdagens knusende 5-1 seier topper nå Leik tabellen tre poeng foran Melhus 2 (èn kamp tilgode) og Gauldal, som gikk på sesongens første nederlag. Neste onsdag møtes de to ubeseirede lagene til nytt toppoppgjør i Gruva på Melhus.

- Jeg er godt fornøyd med spillernes innsats. Vi legger ned en solid arbeidsinnsats og vinner fortjent. I dag vil jeg hylle kollektivet. Slik oppsummerer Leik-trener John Atle Hammerås onsdagens toppmøte til Trønderbladet i minuttene etter kampslutt på Korsvegen.

La grunnlaget før pause

Leik ledet 2-0 halvveis, og bortsett fra en liten periode før og etter Are Grytdals redusering til 2-1 var det hjemmelaget som domimnerte toppoppgjøret.

Les også: Står over cupkamp

- Jeg føler vi har grei kontroll på kampen hele veien, selv om vi gjør det unødvendig spennende på 2-1. Til slutt vinner vi fortjent. Nå gleder vi oss til toppkamp mot Melhus 2 neste uke, sier Hammerås.

- Til syvende og sist tror jeg det blir en kamp mellom oss og Melhus 2 i kampen om seriemesterskapet i denne avdelingen, legger han til.

Skuffet Grytdal

Gauldals spillende trener Are Grytdal var en skuffet, men fattet mann etter nederlaget. Laget kom fra fem strake seire mot antatt svakere motstand før onsdagens toppmøte, men fikk det tøft mot serielederen.

- Jeg er skuffet over at vi taper. Vi leverer en dårlig 1.omgang der vi presterer langt under forventet standard. Vi gjør noen justeringer i pausen som gjør utslag. På 2-1 synes jeg vi får kampen dit vi vil, men vi blir straffet på dødballer og kontringer. Både 0-2 og 1-3 kommer som følge av personlige feil og det preger oss, sier Grytdal.

Les også: Her bygges nye Trønder-Lyn

- Vi visste hva som ventet oss. Frank (Ass.trener Frank Erik Melum red.anm) har sett Leik tidligere i år og det var nøyaktig slik vi trodde på forhånd - lange baller og krig. Dessverre tapte vi den krigen i dag, utdyper Gauldals målscorer for kvelden.

Toppkamper på rekke og rad

For Gauldals del venter nå hjemmekamp mot Støren 2 førstkommende mandag, før laget skal måle krefter med Melhus 2.

- Nå gjelder det å reise seg mot Støren 2 i neste kamp før vi skal møte Melhus sitt 2.lag. Selv om vi tapte med fire mål her i kveld, ble jeg på ingen måte skremt over nivået på topplaget. Det er ikke Barcelona vi møter, understreker en galgenhumoristisk Grytdal.

Les også: Håper folk stiller på kamp på fredag

Leiks mål i onsdagens toppkamp ble scoret av Mathias Eid (2), Runar Vehn, Trym Eid og Andre Steinsvoll, mens spillende trener Are Grytdal satte inn Gauldals redusering tidlig i 2.omgang.

Fyldig kampfakta og mer om kampen kan du lese i lørdagens papirutgave av Trønderbladet.

PS: I en annen kamp i 6.divisjon avdeling 7 onsdag kveld vant Støren 2 hele 19-0 (!) over Trønder-Lyns 2.lag.

Leik-jubel etter 1-0