Torsdag kveld var lundamogutten tilbake på kjent jord i Horghallen for å trene 16- og 17-åringene til Melhus/Gimse på oppdrag for Kolstad-akademiet sammen med eliteklubbens trener Stian Gomo.

For en gangs skyld var ikke Tom Kåre den mest mobile av de to. Han måtte nemlig hoppe rundt på krykker mellom ungguttene i hallen.

– Jeg har operert menisken for to uker siden. Det er en skade jeg har kjent en del til før jul, så det var like greit å få det overstått, sier han til Trønderbladet.

– Kjipt

Nå har Nikolaisen fire uker på krykker foran seg, og den innledningsvis imponerende debutsesongen for Kolstad er over for hans del.

– Det er selvfølgelig veldig kjipt. Nå må jeg være tålmodig, og det er jeg ikke så god på, sier han litt oppgitt.

Skaden han har pådratt seg er en klassisk rift i menisken, en vanlig håndballskade. Han har derimot valgt å sy sammen riften i stedet for å skjære bort en del av menisken, noe som er mest vanlig. Det byr på noe lengre restitusjonstid, men skal gi bedre effekt i lengden, forteller han.

Vil til EM

I november var stjerneskuddet, som kom til den nyopprykkede eliteserieklubben fra Klæbu før sesongen, på sine to første juniorlandslagssamlinger. Der har han imponert landslagssjefen, selv om det på den siste i slutten av november ble mest styrketrening for 18-åringen.

– Jeg har fått svært gode tilbakemeldinger og har løpende kontakt med trener og støtteapprat om når jeg kan være med igjen. Neste samling i mars blir kanskje litt hardt, men målet er å være klar til mesterskap i sommer, sier Nikolaisen.

Junior-EM går av stabelen i Danmark i slutten av juli.