I helgen sto mye på spill for skøyteløperne da det var Norgescup og uttaksløp på Hamar til kommende helgs verdenscup i Inzell i Tyskland, og til neste runde i Heerenveen i Nederland.

Les også: Overrasket med sjokkseier

Les også: Sikter mot verdenscupen

Stigende form

Lund gjorde sterke løp med en tredje- og andreplass på henholdsvis 1500- og 3000-meter, der hun tikket inn til tidene 2.05.45 og 4.22.54.

– Jeg er fornøyd med helga. Jeg kjenner at formen er stigende, og jeg gikk gode tider på litt treg is. Jeg er også fornøyd med plasseringene, sier 20-åringen til Trønderbladet.

Nær plass

Langdistansespesialisten fra Melhus kunne fort ha sikret seg en plass i verdenscuptroppen med en seier på 3000 meter, men der trakk Sofie Karoline Haugen det lengste strået.

– Uttaket var som forventet. Norge har bare to plasser til 3000 meter i Inzell og Herenveen. Den ene er Ida Njåtun sin plass - og den andre gikk da til Haugen siden hun vant på distansen i helga, sier Camilla.

Størst sjanse på hjemmebane

Når Stavanger er vert for verdenscupen 29. - 31. januar har derimot Norge hele fem plasser på alle distanser. Det er først og fremst det Camilla Lund nå sikter seg inn mot.

– Da er nok sjansen for å bli med mye større, sier hun.