Etter å ha startet sesongen med to tap har det bare gått én vei for de nyopprykkede forsvarene av Trøndelags ære i håndballens elitedivisjon.

I de siste to kampene har Kolstad på imponerende vis slått både Haslum og Drammen, og det med et ungt og fremadstormende mannskap. Blant dem er 17-årige Tom Kåre Svegård Nikolaisen fra Lundamo.

Jobbet seg opp

Han spilte i moderklubben til han var førsteårs G16. Derfra gikk veien videre til andredivisjonsklubben Klæbu, før han i vår ble hentet inn for å trene med Kolstad. Der overbeviste han såpass at han signerte for klubben.

Han hadde ikke store håpet om å få spilletid i håndballens toppserie i år, i alle fall ikke før mot slutten av sesongen. Der tok han gledelig feil.

– Steingod følelse

Allerede i første hjemmekamp fikk han et innhopp som han kronet med å score mål.

– Særlig da vi slo Haslum borte sist helg var det stort å sitte på benken og være en del av laget, selv om jeg ikke fikk spille.

Satser på talenter

Før den kampen hadde Tom Kåre vært på banen i alle oppgjørene. Nå ligger nyopprykkede Kolstad på en svært overraskende fjerdeplass.

– Målet vårt er jo først og fremst å holde oss i eliteserien og etablere oss der over tid. Vi har lav gjennomsnittsalder, og Kolstad er utrolig flinke til å ta vare på oss som er unge, sier han.

– Det er en fantastisk klubb å spille i, og det er et flott samhold i gruppa.

I høstferien tok Tom Kåre seg tid til å være intruktør på håndballskolen i Horghallen. Foto: Elling Finnanger Snøfugl