Herrenes førstelag i juniorlandskampen i orientering i Bad Harzburg luktet på pallplass søndag. Andreas Sølberg løp andre-etappen, og ble sendt ut i løypa som andremann av Oskar Størmer, bare fem sekunder bak ledende Sveits. Men Andreas tapte tid, og litt over to minutter ble for mye til å henge med i teten. Markus Holter på tredje greide heller ikke å ta inn noe tid, og Norges beste lag havnet dermed på fjerdeplass, bare tre sekunder unna pallen.

– Vi er stort sett fornøgd, og sprang greit alle sammen, sier Andreas Sølberg på telefon fra Tyskland.

– Hva var årsaken til tidstapet ditt?

– Jeg hadde litt bom i starten, men jeg synes løpet gikk greit, egentlig. Det var veldig tett, og vi merket i helga at nivået var veldig høgt. Løperne fra Sveits hadde en utrolig styrke i motbakkene, og dem var det ganske mange av i dag, sier Andreas Sølberg, etter den 5,5 kilometer lange løypa.

Hos herrene ble det dobbelt sveitsisk, med Sverige på tredje.

Andreas innrømmer at han hadde litt større forventninger til juniorlandskampen i Tyskland, enn 8.-plass på langdistansen lørdag, 22. på sprint fredag og 4. på stafetten søndag.

– Jeg vet at sprint ikke er min store styrke, men det har ikke fungert helt som jeg hadde ønsket i helga, sier Sølberg, som setter sin lit til en god treningsvinter i Gøteborg før han debuterer som seniorløper i 2016.

Gleden i den norske o-leiren søndag knyttet seg først og fremst til damenes tredjelag, som overrasket med en suveren seier, foran Sveits og Sverige.

Les Trønderbladet: Siste løp med juniorlandslaget