Hovedkomiteen for Rensfjellrennet har gjort opp status for rennet de siste fem årene, og sammen med rennets eiere, Støren Sportsklubb og Vikvarvet Idrettslag, har man vedtatt å legge ned Rensfjellrennet i sin nåværende form.

Ingen uenigheter

Bortsett fra det dramatiske i å legge ned Trøndelags eldste turrenn, med en historie fra 1934 til i dag, ligger det ingen ytterligere konflikt i selve vedtaket om nedleggelse, melder hovedkomiteen i en fersk pressemelding. Det er heller ingen herskende uenighet mellom Støren Sportsklubb og Vikvarvet Idrettslag som har resultert i vedtaket.

Har slitt med deltakelsen og været

Rensfjellrennet har slitt med synkende deltakelse de siste fem årene. Fjorårets renn ble avlyst grunnet mangel på snø, og tidligere har man måtte flytte arrangementet for å i det hele tatt få rennet gjennomført. Dette har resultert i store, årlige underskudd, noe som ifølge pressemeldingen har tæret på lagenes økonomi.

Det nevnes også at man i stadig økende grad har hatt problemer med å besette sentrale posisjoner i rennledelse og arrangementskomite.

Om Rensfjellrennet vil bli tatt opp igjen i en annen form, vil ifølge arrangørene bli vurdert senere.