Trønderbladet har tatt turen innom de handelsdrivende på stripa i Soknedal. Og alle svarer et klart «ja» på om de merker at det bygges E6 i Soknedal.

Les også: Fylkesveien åpen igjen etter seks ukers stenging

- MERKES GODT: - Vi merker det godt, sier Kari Solbergløkk, butikksjef på Coop Prix, om anleggsvirksomheten i Soknedal. Hun skryter av at de er flinke til å bruke lokalt næringsliv.

– Stor oppblomstring

– Vi merker det, ja. Vi ser en stor oppblomstring midt i dagen. Vi har stor økning på lunsjtrafikken, sier Stig Magne Torve som er daglig leder på Soknedal bakeri.

Det passer dem bra, da frokost og lunsj er det de er gode på.

– Vi vurderer om vi kanskje skal satse litt mer på middag og. Vi får se, sier Torve.

Det kommer inn en og annen bestilling utenom også, senest torsdag da de leverte snitter til julelunsj for dem som jobber med E6.

– Jeg regner med det kan bli noen bestillinger på møtemat og slikt framover og.

Les også: BB Entreprenør landet bruanbud

MER DRIVSTOFF: På bensinstasjonen YX Soknedal er det først og fremst den økte massetransporten de merker det på. De selger mer drivstoff, lunsj og middagsretter til lastebilsjåfører, forteller Torill Staverløkk. Her ekspederer hun Svein Ivar Skjevdal.

Les også: Forventer en del støy

– Flink til å handle lokalt

Hos Coop Prix har også trafikken økt.

– Jo, det merker vi godt. Det kommer inn en del arbeidsfolk som handler. De er flinke til å bruke butikkene, og handle lokalt, forteller Kari Solbergløkk som er butikksjef.

Men det hun gleder seg aller mest til, er å få bygge ny butikk på tomta Coop Oppdal kjøpte i 2016. Den ligger der Statens vegvesen og AF Gruppen har anleggskontorer nå, under byggeperioden.

På bensinstasjonen YX merkes også anleggsvirksomheten godt.

– Mest av alt merker vi det på massetransporten. Drivstoff, lunsj og middagsmat, forteller Torill Staverløkk som driver bensinstasjonen sammen med Hilde Roen og Sissel Myran.

NÆRMESTE NABO: Spar Fossum ligger vegg i vegg med anleggsriggen i Soknedal sentrum. De merker godt at det er økt pågang. De leverer i tillegg mat til riggen.

Startet med buffet

Tidligere har Trønderbladet skrevet om hva handelsstanden tenker om lokalisering etter veien legges om. Staverløkk forteller at de fortsatt er i tenkeboksen med tanke på hva de skal gjøre den dagen veien ikke lenger går gjennom sentrum.

– Vi er fortsatt litt usikker, vi har ikke tatt noe standpunkt ennå.

Restauranten Mama Rosa merker også pågangen.

- Vi har en del faste kunder av de som bygger veien, som kommer innom fire dager i uken for å spise varm mat fra vår buffet, forteller Erdal Bulduk som driver stedet.

De startet buffeten etter at veibyggingen startet, noe som også har fanget interessen til deres lokale kunder.

- Dette merker vi selvfølgelig på omsetningen, sier Bulduk.

KLONDYKESTEMNING: E6-bygginga er godt merkbar i Soknedal sentrum for tiden, og det er en svært positiv stemning i handelsnæringen.

Leverer mat til riggen

Også på Spar Fossum, som ligger vegg i vegg med anleggsriggen, merkes det at det skjer ting i Soknedal.

– Ja, vi merker pågangen. Det hadde vært rart om ikke. Jeg vil tro at alle her mer eller mindre merker det. Vi er heldig, da vi ligger så nære riggen, sier butikksjef Knut Morten Bratberg.

De leverer også mat til anleggsriggen, til frokost og lunsj. De har ikke kantine i den riggen, så de ordner maten selv.

– Vi setter pris på at de bruker lokalt næringsliv. Og vi vil nok merke det enda mer fra nyåret, da det blir enda mer aktivitet når det starter for fullt med bru- og tunnelbygging, sier Bratberg.

Møtes etter jul

Anleggsvirksomheten fører med seg mye trafikk, og den er ofte stor av type. Torve på bakeriet og Bratberg på Spar forteller at de skal møte vegvesenet og AF Gruppen etter jul, for å prøve å finne gode løsninger på parkeringsutfordringene den økte trafikken fører med seg.

– De er veldig positive til å finne løsninger, og opptatt av å ikke lage hindringer, sier Bratberg.

Han forteller at høysesongen for handelsnæringen i Soknedal egentlig er fra vinterferien og til omtrent september. De forventer derfor enda mer trafikk når vinterferien tar til, og at de derfor må finne gode løsninger før det.