40 beboere på Kvål ble evakuert på Kvål sent søndag kveld etter at et massivt regnskyll førte til flom. I natt fikk de dra hjem igjen etter at flere geologer hadde vært på stedet og gjort sine vurderinger.

Rune Svorkås var ikke blant dem som måtte rømme hjemmet sitt, men stod maktesløs da vannmassene flommet inn i huset. Det skjer bare halvannet år etter forrige gang flomvann presset seg inn i huset hans.

Les også: Se bilder fra flommen

- Da kostet det 200.000 kroner å reparere skadene. Nå blir det nok enda dyrere siden jeg har innredet kjellerstua til sønnen min, forteller han til Trønderbladet mandag morgen.

Les også: Rant inn vann i Rosmælen skole

Svorkås venter på at forsikringsselskapet skal komme å vurdere skadene. Fortsatt står vannet i kjelleren.

Han forteller hva som skjedde søndag kveld.

- Jeg satt og slappet av og kikket på fjernsynet da jeg hørte at det smalt. Hundene ble urolige, og jeg gikk ned i kjelleren. Sønnen min sa at det kom rare lyder fra kloakknettet. Så så jeg at vannet begynte å komme opp av sluket. Da prøvde jeg å berge ting. På en, to og tre var kjelleren oversvømt. Veien til naboen har kommet inn på min eiendom, sier Svorkås.

Svorkås begynte å ringe etter hjelp, og da sto vannet 20-30 centimeter på gulvet i kjelleren.

Nå er han spent på hvordan oppussinga av kjelleren blir fordi sist luket det kloakk lenge.

Veiskader

Trønderbladets reporter forteller at det er skader på flere veier på Kvål. Bennavegen er delvis ødelagt flere steder og på gangvei ligger det masser flommen førte med seg. Også sideveier og innkjøring til boliger har fått skader.

Slik ser det ut i kjelleren til Rune Svorkås.
Vannmassene har gjort stor skade på Bennavegen. Foto: Gunn Heidi Nakrem
Det er hektisk reparasjonsaktivitet på Kvål mandag formiddag. Her renses kummen utenfor huset til Rune Svorkås. Foto: Gunn Heidi Nakrem
Et hus i nabolaget har fått avgravd veien inn til huset. Mange har fått skader på private veier.