– Vi har meldt inn vår interesse for området. Det er på det stadiet vi er nå. Vi ser at dette kan være et spennende område på Støren i fremtiden. Vi er med i prosessen. Utover det, er det lite konkret foreløpig, sier Kåre Jon Langberg som er driftssjef i Coop Oppdal.

DET NYE STØREN: Denne skissen viser noe av hvordan Korsen kan bli seende ut. Det er en skisse, som illustrerer omfanget og er et forslag på hvordan det kan bli. Her kan det komme store endringer, presiserer LØWI Eiendom. Foto: Vis-a-vis

Skeptisk til fire butikker

– Med 150–200 boenheter, i tillegg til alt det andre, er det klart det er interessant. Historisk har vi jo alltid vært der, med butikkfilial og bensinstasjon, sier Langberg.

Men: Han de er betenkte på at det kan bli fire dagligvarebutikker på Støren, med en ny etablering på Korsen. I dag er de tre dagligvarebutikker: Coop Ekstra, Rema 1000 og Kiwi. Konkurransen er allerede tøff.

Korsenplanene rokker likevel ikke ved Domussenteret, og fremtiden til kjøpesenteret.

–Vi har et fungerende Domussenter, og det ligger ikke noe spesielt press på å gjøre radikale endringer nå. Vi lever rimelig godt her vi er. Det vil alltid være trafikk her så lenge jernbanen ligger her. Og den vil nok få enda mer betydning i årene fremover. Hvis kommunen lykkes med å flytte industrien ut av sentrum, og opp i det nye industriområdet, og de heller utvikler boliger i Engan, gjør dette til fortsatt et spennende område, sier Langberg.

Å bygge et splitter nytt kjøpesenter, er ikke aktuelt nå.

Remaetableringen

Året som har gått har vært et bra år, fastholder Langberg. Han legger ikke skjul på at Coop Ekstra på Domussenteret gikk et spennende år i møte, med etableringen av en ny Rema 1000-butikk på Moøya.

– Vi har merket det, det er klart. Men samtidig har vi merket det langt lavere enn hva vi hadde fryktet. I samme tid som Rema etablerte seg, gjorde vi om butikken i Soknedal fra Marked til Prix. Den hadde en eventyrlig vekst i fjor. Og vi vet av erfaring at når det er vekst i én butikk hos oss, spiser det litt av oss i nabobutikken.

Langberg sier at nedgangen hos Coop Ekstra omtrent tilsvarer økningen Coop Prix i Soknedal har opplevd.

– Om kundene har gått til Rema eller Prix i Soknedal, er vanskelig å ha kontroll på, sier han.