Det er foretatt støymålinger og prøvetaking i Mo steinbrudd, somble nedlagt på slutten av 1990-tallet. Arnt Egil Aune ønsker å gjenåpnesteinbruddet, som ligger i utmarka én kilometer sør for Mosand på Støren.Grunneier er Rolf Flåteplass Moe.

Arnt Egil Aune opplyser at det kan bli aktuelt å ta ut 40.000kubikkmeter masse i året. Det skal lages en detaljert reguleringsplan, ogområdet som er aktuelt for drift er 50-60 dekar. Det kan også bli aktuelt åetablere et mottak for jordmasser, for produksjon av vekstjord, og asfalt tilgjenvinning.

Det videre arbeidet med regulering av området vil påviseeventuelle konflikter i forhold til støy og miljø.

– Hvor kontroversielt anser du tiltaket?

– Vi vet fra andre saker at pukkverk kan være konfliktfylt iforhold til støy og naboer. I Sanddalen vil det bli snakk om kortedriftsperioder med boring og sprengning, og det er snakk om små mengder somskal tas ut. Vi har offentliggjort målinger og opplysninger som vi har fåttkrav om, opplyser Arnt Egil Aune.

Ved en fritidsbolig er det målt 43 desibel i gjennomsnitt underarbeid med to gravemaskiner, og på vegen mellom et bolighus og en fritidsboliger det målt 51 desibel.

På eiendommen til Jon Knudsen i Singsås er det søkt om uttak av 10.000 kubikkmeter grus, over en treårsperiode. Jon Knudsen skriver til Midtre Gauldal kommune at området ved Purkhusråa er lite konfliktfylt, uten naboer tett på. Nærmeste bolighus er 200 meter unna. Lysløypa til Singsås idrettslag ligger på toppen av kollen, men traseen kan bli justert litt. Årlig produksjonstid med mobilt knuseverk er beregnet til ti dager. Området som blir regulert til grusuttak, kan seinere tilplantes med skog, og delvis dyrkes.